Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
stefarata - специалист
Капе от мястото, което съм оградил. Интересното е че не капе от самия възвратен клапан, а от резбата над меката връзка. Меката връзка я смених и пак същата работа. Мисля да сменя целия възвратен клапан.
Прикачен файл:
rsz_2015-06-13_205718.jpg
rsz_2015-06-13_205718.jpg (70.11 KиБ) Видяна 6066 пъти
jekasus - майстор
stefarata написа:
Мисля да сменя целия възвратен клапан
Да или да навиеш един удължител 1/2. Ако сменяш клапана, запази го, ако бойлера е още в гаранция...
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, просто навий един удължител
stefarata - специалист
удължител с каква цел? аз имам съмнения, че нещо резбата на възвратния е повредена
koveslav - майстор
Резбата не е уплътнителна.Уплътнява челото на фитинга,на него ляга гумичката на меката връзка.Явно има някаква неравност или шупла.Развий меката връзка и притрий челото със ситна широка пила,по-широка от диаметъра на резбата.Може да импровзираш с парче стъкло и шкурка.Притривал съм така и обикновени поцинковани фитинги със съвсем неравни чела,за да монтирам мека връзка и винаги се е получавало.
LazarGanev - "Велик майстор"
Може да е тръгнала накриво и затова да не уплътнява челно, но дори и да е повредена, като сложиш удължител с тефлон или конец ще уплътни по резбата, а после вече ще имаш перфектно чело за меката връзка
stefarata - специалист
ясно, сега разбрах за какво иде реч. благодаря за съветите
fox_vt - майстор
Тези пластмасови клапани имат много кофти ефект при един неправилен монтаж и се прецаква всичко и разбира се опцията е наводнение.Ако видиш че резбата нещо не я бива директно сменяй със метален клапан.
stefarata - специалист
Купих нов метален клапан,но съдбата била рекла друго...положението стана по-зле- това пластмасово подобие на клапан не можа да се развие с гаечен ключ, напънах го с тръбния и... пак не се разви , а превъртя и сега се върти, но не се развива :x . Май ще трябва да го режа, ама с какво???
Mc Queen - специалист
Режи с обратния ръб на НОВ макетен нож.
Ако имаш шмиргел го заточи леко като "орлов нокът"
Режеш, или по-точно "остъргваш" само където е резбата, за другото не е нужно да се мъчиш.
И после отчупваш.
Дано си ме разбрал.

P.S.
Може и да изпилиш резбата с едра пила.

Поздрави:
Mc Queen

Прикачен файл

11.JPG
11.JPG (17.28 KиБ) Видяна 5905 пъти

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (12.54 KиБ) Видяна 5905 пъти