• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте.

Предстои замяна на ел.инсталацията в една от стаите, като общата дължина на каналите е 30м + поне още 10м за UTP кабел. Електротехниците взимат средно по 2-3лв на метър за копане + горе-долу толкова за изкопаване на дупка за разпределителна кутия, та реших да пробвам дали ще мога сам да се справя. Разгледах на Raider продуктите и попаднах на това - пневматичен секач. Допадна ми, че е малък и лек, но предназначен ли е за такава цел (апартаментът е тухлен)? Другият вариант, който мисля, е машина под наем. Погледнах сайта на К*ров, като има къртачи и перфоратори, но не ми особено ясна разликата, предполагам перфораторът е нещо като бормашина и къртач в едно или? Третият вариант беше някой къртач на Raider, но вървят от 150лв нагоре, а след този ремонт няма да има нужда повече от него.
Последна промяна от marto96 на нед юни 14, 2015 4:16 pm, променено общо 1 път.
dyaneff - майстор
За пневматичния ти трябва добър компресор за въздух, който ще вдига много шум.
dyaneff написа:
За пневматичния ти трябва добър компресор за въздух, който ще вдига много шум.
Тоест, пневматичният секач не се захранва с електичество, а от компресор? Тогава какво да търся под наем?
dyaneff - майстор
За тухла ти трябва перфоратор. Въпреки, че не е редно да се кърти с перфоратор, за 40 метра нищо няма да му стане. Конзолите се правят със специална боркорона. Машина под наем няма да ти излезе много по-евтино от китайски перфоратор.
Kasap - специалист
Бих помислил за фреза за канали.
jekasus - майстор
Kasap написа:
Бих помислил за фреза за канали.
и прахосмукачка...
Kasap - специалист
Прахосмучката е по дефолт, без значение с какво ще дълбаеш каналите.
Освен това е лесно-достъпен инструмент :)
Може ли обикновена прахосмукачка да се прикачи? Разгледах офертите за фрези, но повечето искат да се наеме за поне седмица и дават само на фирми. Някой има ли опит с инструменти под наем?
jekasus - майстор
marto96 написа:
Може ли обикновена прахосмукачка да се прикачи?
Може, но приготви повечко торби. Мойта често я използвам, но не работи дълго време(явно си имат някаква защита)
mitko64 - майстор
Правил съм го упражнението- две домакински прахосмучки през бидон с вода, да обира прахоляка- изкарва около 4-5 метра без пушеци и после не са вижда фрезата.
  • 1
  • 2

Тема "Пневматичен секач" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: