• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
Dimitur - специалист
На първата снимка е машината като цяло,на другите съм оцветил местата където е проблема та значи щифта който държи шайбата с ремъка която предава сила на колелото което задвижва венеца ,щифта излиза от леглото си поради това че шайбата има огромен луфт повече от сантиметър и очаквам вашите идей и съвети как да я застопоря .засега ми идва на да намеря някаква ограничителна отворена шайба която да сложа отвътре на оста между колето и шайбата с ремъка която да ограничава шайбата да не бяга и така щифта няма да излиза.

Прикачен файл

DSC_0342.jpg

Прикачен файл

DSC_0341.jpg

Прикачен файл

DSC_0336.jpg

Прикачен файл

DSC_0335.jpg

Прикачен файл

DSC_0334.jpg
Dimitur - специалист
И отделно опитах се да разглобя всичко не става тази ролка на която е ремъка не излиза наън ,за да извадя зъбното колело трябва да сваля бурето а то не ще да излиза
koveslav - майстор
Dimitur написа:
И отделно опитах се да разглобя всичко не става тази ролка на която е ремъка не излиза наън ,за да извадя зъбното колело трябва да сваля бурето а то не ще да излиза
Значи ограничителния щифт пада,а колелото не ще да излиза? За какво е този щифт тогава?Вероятно оста е подбита,разплескана в предния си край.
dyaneff - майстор
Прикачен файл:
2015-06-14 13.24.57.jpg
Искам сменя лагерите на дрелка Елтос Б 13 П. Но не мога да разглобя редуктора, за да извадя оста.
Kirilpm - специалист
Как точно не можеш да го разглобиш?Развиваш три болта и той се отцепва от двигателя,после има една алуминиева конзола,след като я свалиш с ръка лъсва целия редуктор.
dyaneff - майстор
А после как да извадя оста ? Отпред има зегерка, която съм махнал.
Kirilpm - специалист
Не мога да си спомня как точно беше но мисля че без проблем се избива навън,понеже на старата ми дрелка се беше заинатил патронника и накрая го избих с оста,за да го стопля и да го избия.Но моята беше б8 с конусен захват на патронника
dyaneff - майстор
Натиснах го леко с пресата. Не мърда.
Kirilpm - специалист
Ако не ти е спешно ще погледна моята дрелка,тя стои разглобена понеже ми трябваше само патронника и там ще си проличи как излиза вала,ама това ще стане след срядата
dyaneff - майстор
Не ми е спешно. Предварително благодаря.
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: