• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
julisimo - помощник
Здравейте,
искам да изкажа голяма благодарност на hidrazin, който беше изключително отзивчив и ми помогна да разбера принципа и подбера необходимите компоненти за изграждането на системата.
Слагам примерния проект, може да бъде полезен и на някой друг:
Изображение

Засега сигурно ще закупя всичко необходимо за вкопаване, като ще си оставя помпата, пресостата и програматора за пролетта, че предварителните ми сметки не излязоха на пазара. :)

Благодаря и на всички други, които се отзоваха.
julisimo - помощник
Здравейте,

преди 1 месец успях да подкарам цялата система :) - взех програматора и помпата, още малко копаене до "извора" и вече системата полива сама.

Слагам и няколко снимки:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

ОСтанаха ми още няколко въпроса за уточняване:
- дюзите, които са по ъглите - не мога да ги настроя да пръскат на по-късо разстояние. :? Въртя във всякакви посоки винтчето отгоре, гледах и клипчета, не щат и не щат - пръскат само на далечно разстояние, макар че едната някак си стана и не смея да я пипам :) .
Има ли някакъв чалъм? Последно вече предположих, че няма нужда да се върти много, а просто е в някакво точно положение, в което се ограничава струята, за да пръска по-слабо.
В момента крайните пръскат далеч отвъд съседните (дали защото са на 90 градуса и налягането им в по-високо... :? )

И отново да благодаря на всички които ми помогнаха да се справя сам :partyman:
nv952 - майстор
Е,браво. =D>
:)
Обикновено след като се реши проблема в някой тема снимки след това няма ...но при теб :supz: :prayer:
Вече можеш да си седиш и да наблюдаваш процеса без да участваш в него :-D
Дано обаче да си сложел сензор за дъжд че на мен в последният месец ми се ...мамата.
Всяка сряда вали...обилно дей.а :x
Хем вали хем се полива :lol:

пп Аудито върви ли ? :-D :roll:
julisimo - помощник
nv952 написа:
Е,браво. =D>
Дано обаче да си сложел сензор за дъжд че на мен в последният месец ми се ...мамата.
пп Аудито върви ли ? :-D :roll:
Удоволствието е голямо, наистина. Вече мога да седна на масичката и да наблюдавам процеса с биричка в ръка :) . Вярно, че и преди държах бирата и маркуча, ама трябваше да спирам за да си взема нова :lol:
Но най-важното - няма нужда да тичам през седмицата да поливам, че до събота-неделя ще изгори тревата...
Програматора е със сензор за дъжд, който още не съм го монтирал :-D, че се чудя още отде точно да мине кабела. Но пък и по нашия район дъжда е рядкост... и засега не изпитвам подобни чувства ;)
Отне ми десетина минути да осъзная защо питаш за Ауди :) :). Помислих, че се познаваме... Иначе върви, да...то е на жена ми, но често го ползвам като изключително удобно средство за градско.
nv952 - майстор
При мен вчера валя и в момента пак вали :D
Питах за аЛдито щот ми е любима марка и преди бях
харесал А2 за градски кошник ама нещо се отказах....и сега разглеждам едни обаче нещо все не ми харесва.
Пък и моите размери са големи....почвните дни пробвах колата на един съсед на село обаче главата ми е на 2 см от тавана :(
пп даже сега се бях запътил към автокъщите в Бургас ама нали ти казвам че вали ...та май ще изчакам малко да спре и ще одя да ги тествам.
hidrazin - майстор
julisimo написа:
Здравейте,
преди 1 месец успях да подкарам цялата система :) - взех програматора и помпата, още малко копаене до "извора" и вече системата полива сама.
Слагам и няколко снимки:...
=D> =D> =D> Браво!
А разпръсквачите би трябвало да се регулират от винтчето - като го дават на клипа.
Обаче не се регулира в големи граници.
Примерно твоя ECO 04 3090 се регулира в границите 6,7 - 9,1 метра.
Фабрично се продават на максимум. Може само да намалиш радиуса с не повече от около 2 метра.
Един съвет - зимата махай помпата от шахтата. Преди да я прибереш развивай четирите винтчета на флуидконтрола и виж дали няма конденз.
Често срещан проблем. Пролетта тези дето не са си прибрали флуидконтролите за зимата от мокрите шахти, после ми ги носят за ремонт. :-D
Тази година ми дойдоха само десетина.
Същото може да направиш и с помпата - преди прибиране провери дали няма конденз в клемната кутия.
Това е от мен и успех! Да сия ползваш дълго и с усмивка!!!
:partyman:
julisimo - помощник
Благодаря за съветите.
И най-вече на hidrazin - основния виновник да се получат нещата :prayer: :partyman:

Да не прозвучи малко нахално, но може ли някой да ми даде малко насоки за поливането? :? Зная, че има различни фактори - кой сезон е, каква е почвата, изложението и т.н.
Но понеже съм пълен аматьор, след няколко поливки, горе-долу на око, съм настроил програматора по следния начин:
Вторник, Четвъртък, Събота и Неделя след 21:00 часа, по 30мин за всеки кръг.

Достатъчно ли е според вас? Или най-точното е на око :)
nv952 - майстор
julisimo написа:
Благодаря за съветите.

Но понеже съм пълен аматьор, след няколко поливки, горе-долу на око, съм настроил програматора по следния начин:
Вторник, Четвъртък, Събота и Неделя след 21:00 часа, по 30мин за всеки кръг.
Да ти кажа поливката е в зависимост от времето.
Ако е 30 градуса ще пуснеш повече вода.

Аз съм забелязал на моята трева че не е добре да поливаш дълго време.
По добре е да се полива вечер.
При теб е 30 мин .
И го правиш така.
в 22 00 -поливаш 10 мин
в 2 00 поливаш 10 мин
и в 5 00 часа поливаш 10 мин.

При мен дръвчетата започнаха да правят малко сянка и там тревата расте тройно повече в сравнение с тая дето я огрява слънцето цял ден.

Ако имах трева като твоята бих я поливал така
от Понеделник до Неделя.
По няколко пъти през вечерта.
Ако имаш не ограничено количество вода.
Пускай всеки ден по 10 мин няколко пъти през вечерта.

пп И при мен Хидразин е виновника за да имам Автоматична поливна система :-D
Не си мисли че си само ти :wink:
Krass - майстор
Хидрата пие водка савой :lol:
nv952 - майстор
Krass написа:
Хидрата пие водка савой :lol:
:2thumbs:
Ще го имам в предвид. :wink:
  • 1
  • 2