• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
kuger - майстор
crez написа:
Колега, ето едноhttp://olx.bg/ad/nov-vnos-ot-shveytsari ... 7135848954 интересно предложение на сносна цена.
RX е добър, особено когато ще качва Рудник Брястовец, но този виско съединител на задния мост е проблемен.
Kirilpm - специалист
Аз не знам защо го хвърляте на тези имитации на проходими автомобили.Една кола с достатъчно просвет и защитен картер на двигателя е достатъчно проходима за нормална употреба и с нормален разход.Това ще му гори като джип,ще има подръжка съизмерима с тази на джип и ще му създава усещането че кара джип(понеже гледа от по-високо) докато не срещне първата кал или дълбок замръзнал сняг и след първото излизане на буксир му свали броните.Ако иска нещо толкова проходимо за колкото го дават реното,по добре да си вземе джипка от рода на Терано 2/Мицубиши Шогун,пак са достачъно широки и не са никак тромави,а за просвет няма място за сравнение с лека кола.
Leon - специалист
crez написа:
... карам това ренде...., двигателя е на 250000 км.перфектен, някой друг "кон" под капака е умрял, :lol: ама върви.

:lol:
Svetoslavoff1 - майстор
Вземай някой от моделите на Дачия.
Ама ако плащаш данък общ мнение или чакаш колата да те ожени...:)))
:partyman:
nv952 - майстор
Рендето сценик... [-X
Ем грозно ,ем не чак толкова проходимо колкото изглежда. :wink:
Съсед на село имаше такова но го хариза щот няколко пъти се трошило нещо скъпо и му писна.

По скоро си харесАх ей тая.
пп Не точно тая...просто модела :)
Opel Astra H 2005-2006
Може би Дизел.
С автоматични скорости.
Изображение
Chefo77 - майстор
Svetoslavoff1 написа:
Вземай някой от моделите на Дачия.
Ама ако плащаш данък общ мнение или чакаш колата да те ожени...:)))
:partyman:
Ако е за работна - става. Но за семеен или личен автомобил ... :wink:
shishkov78 - специалист
Здравейте и от мен! Преди седем месеца и аз имах същия проблем, а именно закупуване на автомобил. При мен първо и единствено изискване беше да е автоматик. Имам приятел със сервиз за автоматични скоростни кутии. Говорих с него и той ме насочи или към субару или хюндай. Взех такава http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9uxm05 за същите пари, обслужена, с история, купувана в България, и не съжалявам изобщо. Голяма, широка, супер возия. Като изключим данъка разходите са същите като на старата Нисан Съни 1,6-90 к.с. Разход на газ извън града под 10, в града 12. Ще се радвам ако мога да помогна с нещо. Успех /и късмет/ с намирането на подходящия автомобил.
toolegittoquit - майстор
nv952 написа:
Може би Дизел.С автоматични скорости.
Дизел - не. Автоматик - не.
Аргументация - старите дизели са често с изразходван ресурс на скъпи за ремонт компоненти като турбината. Освен ако не си купиш чист обикновен дизел без турбота. Той пък не е много мощен. Не можеш да сложиш и АГУ, с което ще ти излезе по-евтино от дизел.
Автоматични скорости - Не. Удобно е, но ремонтите на кутиите са толкова скъпи, че ако се стигне до там, повечето собственици на автоматици до 5,000лв често разпродават колата на части.
kuger - майстор
[quote="nv952"

По скоро си харесАх ей тая.
пп Не точно тая...просто модела :)
Opel Astra H 2005-2006
Може би Дизел.
С автоматични скорости.
[/quote]
Рендето, което си показал е Сценик, но RX, с два двигателни моста.
"Чистия" Сценик е с по-друга визия.
Автоматични скорости не ти препоръчвам, не и докато не се опаричиш достатъчно. Глезотия си е, но ще ти липсва тръпката от превключването, и мисълта, че си господар на колата си,а ще се кълнеш, когато влезеш в бокса за кутия !
"Немската каска" е добро работно конче, особено по-новите, тях не ги яде ръждата бързо. Но, не си мисли, че са по-евтини за поддържане. От немските мотори не отбирам!
nv952 - майстор
kuger написа:
ще се кълнеш, когато влезеш в бокса за кутия !
Знам бе! :)
Ама и мама ще я кара :lol: (от време на време,като ме мързи да я закарам на работа :razz: )
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: