Прочети нещо за балансиращи групи, за да ти се поизясни.
ПП
https://www.energo-pro.bg/bg/Polezno
toolegittoquit написа:Приятелю, завиждам ти. За ниската сметка за ток. Остави ги тия таксички. Удивен съм от наглостта им да продават ток на цена 2 пъти по-висока, отколкото им го продава НЕК. Другото е, наскоро гледах фактура на познат.Не знам дали ти е с 2 тарифи електромера, но четох че има хора, и видях със собствените си очи, където се водят на 1 тарифа след някакви промени, нищо че новите електронни електромери отчитат 2 и са с вграден часовник. И двете се плащат на една и съща цена. Това би те ощетило много повече.И преди, когато беше единно Енерго, трябваше да се плати, че да се сложи часовник и монтажа и преминаване на двутарифно заплащане. И сега я има тази услуга(24лв в енерго-про) нищо, че вече не слагат часовници, електромерите си тяхна собственост, и преминаване на двутарифна е само натискане на 10-20 копчета на някой комп. И аз съм така на село с една тарифа и за дневна, и за нощна....
jekasus написа:И аз съм така на село с една тарифа и за дневна, и за нощна....Значи крайно време е таксата да отпадне и тия контролни органи да светнат ЕРП, че трябва по подразбиране битовите абонати да са на 2 тарифи, щом електромерите са електронни и с вграден часовник. Какво е това кощунство, не мога да разбера. А щом и ти си на 1 тарифа - браво, прецакан си и ти, приятелю.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: