• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
toolegittoquit - майстор
nv952 написа:
Знам бе! :) Ама и мама ще я кара (от време на време,като ме мързи да я закарам на работа )
Чакай, чакай малко сега. Тази кола я купуваш ти с твоите пари или мама на теб с нейните пари?
VLADO66 - майстор
Италианците не знаят че в АСК има масло което трябва да се сменя на 60000км. ,съответно скоростите в повечето случаи са на последна глътка въздух.
nikolovvd - майстор
toolegittoquit написа:
Освен ако не си купиш чист обикновен дизел без турбота. Той пък не е много мощен. Не можеш да сложиш и АГУ, с което ще ти излезе по-евтино от дизел.
Да но Лятото ще може да кара на олио почти безплатно! :)
toolegittoquit - майстор
nikolovvd написа:
Да но Лятото ще може да кара на олио почти безплатно! :)
Приятелю, практически не знам да има по-нови коли, чист дизел, без турбо. :| С турбо-та, мурбо-та забрави за олиото.
nv952 - майстор
toolegittoquit написа:
nv952 написа:
Знам бе! :) Ама и мама ще я кара (от време на време,като ме мързи да я закарам на работа )
Чакай, чакай малко сега. Тази кола я купуваш ти с твоите пари или мама на теб с нейните пари?
Те (тати,мама) искат да ми вземат.
Аз не ритам много,щот после аз ще трябва да и пълня гърлото (резервоара) и ремонти,гуми..

На предната страница съм обяснил :wink:
toolegittoquit - майстор
nv952 написа:
Те (тати,мама) искат да ми вземат.Аз не ритам много,щот после аз ще трябва да и пълня гърлото (резервоара) и ремонти,гуми..
Докато един мъж не си купи сам със собствени пари кола и неговото име не е записано в документите, все едно кола няма. Приятелче, ще караш кола на заем. Мама и тати по всяко време могат да ти кажат - ние я вземаме или ние ще я продадем. Ако парите ги беше давал сам и беше си съдрал дупето, нямаше да имаш такива големи претенции и да ги мислиш едни как да си купиш автоматик на доизживяване с ремонт 1000лв или как да си купиш "жип-ката" с разход 20/100. Съжалявам, но много сте се разглезили днешните младежи, да ширите с чужди пари. Навремето като купувах първа кола, преди години, бях я взел сам със собствени пари. И цялата поддръжка съм си я плащал аз. Родителите ми казаха - имаш си кола, твоя си е. Поддържаш си я. Нито имаха, нито даваха пари.
Купи си жипка автоматик, па после ще видиш като почнеш да даваш пари за ремонти и я гледаш повече като паметник, отколкото като превозно средство. Помисли добре и си вземи минимума като цена и екстри, максимум като издържливост, като не изключваш основни екстри, нужни за комфорта като климатик. Гъзарията излиза скъпо. Щом ще я поддържаш ти, хвърли се на някой малко по-обширен хечбек и това е. Повярвай ми, няма всеки ден да носиш домати, краставици и цялата махала в колата. Взимаш си един Деу Ланос 4 врати с климатик и си траеш на дупето, че после иначе ще ти излезе през носа гъзарията.
nv952 - майстор
toolegittoquit написа:
.... неговото име не е записано в документите, все едно кола няма. Приятелче, ще караш кола на заем. Мама и тати по всяко време могат да ти кажат - ние я вземаме или ние ще я продадем.
:lol:
Явно не знаеш какво значи "лично моя"
Ще ти го разясня.
Парите от тях а кола каквото искам на мое име с всички други глупости.
С две думи АЗ СЪМ СОБСТВЕНИК НА КОЛАТА и никой няма да може да продава и т.н.
Но ако беше прочел темата от начало,щеше да разбереш че не търся джип и т.н.

Поисках да се предложат модели :wink:
И колегите точно това правят :)

Иначе първоначално съм тръгнал "на пазар" с намерението за хечбек.
Нашите си имат Ван който е достатъчно голям за извън градски пътувания но е много голям за пътуване в града.
За това ще имаме две коли.
Според това кой къде ще пътува колите просто ще се разменят.
Chefo77 - майстор
Аз пък не виждам проблем - нашите искат да МИ купят кола. Какво, да се дърпам и да им я връщам ли? След като искат, нека МИ вземат. Само да мога АЗ да си я избера. Първата ми кола МИ я купиха нашите - но с моето одобрение. Втората СИ я купих с парите от първата + добавка от мен, и макар малко да се сърдиха в началото (защото първата беше зверски добра машина), много бързо ги туширах. В края на краищата, АЗ решавам какво ми трябва и какво искам.
Същото е, ако нашите искат да МИ купят апартамент. Не бе, не ща - много съм горд и предпочитам да ме ритат по квартири, но да не стъпя в жилище, купено от вас. Като имат възможност и желание (не аз да ги тормозя) - нищо против.
Разбира се, във всички случаи поддръжката е 100 % от моя страна!
Автомобил и жилище са големи покупки и не всеки може да извади пари и да вземе каквото той иска на момента.

Владо, що все италианците са ви в устите? Да не мислиш, че немците са ангелчета? Пълни безхаберници, ако на ТЮВ не ги върнат или не ги остави на пътя, не пипат нищо по колата.

Невенски, автоматът е хубаво нещо, но най-големият му недостатък е евентуалния ремонт. Освен поддръжката. На едно Субару Легаси 2.5 бензин 2000 година, кутията гълта 8 литра масло по 50+ лева и филтъра му е 260 лева. Това всичко се подменя на 50 000 км. Въпреки това на бащата на 120 000 км кутията блокира и подмяната с нова (втора ръка) му струваше 500+350 лева. А това са едни от най-здравите кутии, отделно самата кутия не даваше абсолютно никакви признаци при тестовете. Късмет, баце :)
fox_vt - майстор
toolegittoquit написа:
nv952 написа:
Може би Дизел.С автоматични скорости.
Дизел - не. Автоматик - не.
Аргументация - старите дизели са често с изразходван ресурс на скъпи за ремонт компоненти като турбината. Освен ако не си купиш чист обикновен дизел без турбота. Той пък не е много мощен. Не можеш да сложиш и АГУ, с което ще ти излезе по-евтино от дизел.
Автоматични скорости - Не. Удобно е, но ремонтите на кутиите са толкова скъпи, че ако се стигне до там, повечето собственици на автоматици до 5,000лв често разпродават колата на части.
Това изобщо не е вярно.Ако визираш стар дръгел дизел неподдържан и каран зверски да,но при същите условия бензиновия отдавна да е минал основен ремонт или да е станал на лъжици.АГУ ха ами нафта на черно а ся де,а увеличеното тегло от агуто което никой не смята.Нали не сте забравили за 2000 оборота крайсерска скорост на дизела срещу 3500 оборота бензин.Нали сте наясно кога износването ще е по голямо за такт.А нали сте наясно кой двигател ще гори по малко количество гориво при 2000 или при 3500 оборота.За КПД няма да споменавам.Ако е за гонки и за звука и за мадамите вземай бензина,ако ще караш с кеф вземай дизела.За автоматите съм съгласен че втора ръка е адски на късмет и може да се окаже абсолютно главоболие.
nv952 - майстор
fox_vt написа:
toolegittoquit написа:
nv952 написа:
Може би Дизел.С автоматични скорости.
Дизел - не. Автоматик - не.
Аргументация - старите дизели са често с изразходван ресурс на скъпи за ремонт компоненти като турбината. Освен ако не си купиш чист обикновен дизел без турбота. Той пък не е много мощен. Не можеш да сложиш и АГУ, с което ще ти излезе по-евтино от дизел.
Автоматични скорости - Не. Удобно е, но ремонтите на кутиите са толкова скъпи, че ако се стигне до там, повечето собственици на автоматици до 5,000лв често разпродават колата на части.
Ако е за гонки и за звука и за мадамите вземай бензина,ако ще караш с кеф вземай дизела.За автоматите съм съгласен че втора ръка е адски на късмет и може да се окаже абсолютно главоболие.
Кви гонки бре :shock:
Живота си го пазя :wink:
С глупости като гонки с дърти БМВ и подобни кошници не се занимавам :)

Ок.
Ще го обмисля добре и ще реша дали автомат или ръчка. :partyman:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: