• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
marieta_zh - помощник
Здравейте, вегетарианец съм от година, и макар че съм страстна любителка на месото, по здравословни причини ми се наложи да го спра. Сещате се, колко вкусно е пилето с бира, но не съм и предполагала ,че картофи с бира може да са вкусни! Ядох такива преди седмица на един селски събор, кадето ме заведоха- направо да си оближеш пръстите! Значи, ето как се правят: Една тава , картофи според тавата и богато. Нарязвате ги за печене , поръсвате с Пикантина-универсална, малко морска сол, олио ( или малко олио, малко свинска мас ) и заливате с вода до средата на картофите. Слагате в силно загрята фурна ( аз ги ядох правени на такава селска фурна - лелеееее ) . Като поизври водата - бамм - една бира в картофите и ситно нарязан копър. Готови са, когато все пак е останало малко сосче - като ги извадите от фурната те си го поемат.А ако сложите и малко сирене ми казаха ,че ставали убиец - ама аз сирене не ям :( Е - това е :)
EDI - майстор
Мале, мале.........не ми говори.Става нещо като СОТЕ.Понякога слагам и бяло вино.Със сиренето наистина са убийци, като се настърже накрая и 30 секунти се запече сиренето.........................
Sigi - специалист
Ням, ням. Още довечера ще пробвам. :prost:
bombeto - напреднал
Жена ми ги прави е нема такава вкусотия.бирата винаги свършва :lol:
Вкусотията е от селската фурна да знаеш! :?
EDI - майстор
Може и така да е.......Аз паля огъня в огнището и ги правя вън на двора............Колко бира отива, докато станат.......................
anmoll - специалист
neti написа:
Вкусотията е от селската фурна да знаеш! :?
Напълно съм съгласна. Едни и същи картофи -пържени на печка с дърва и на котлон имат съвсем различен вкус. Нищо не може да замени вкуса на готвеното на печка с дърва безкрайно са вкусни. :)
BLUEFEN - специалист
Направих тая рецепта с картофите ама съвсем случайно малко преди да ги извадя... от фурната изпуснах малко кашкавалче и стана перфектно.
БАШ МАЙСТОР - специалист
да споделя и аз една подобна вкуснотия, само че със половинки картофи ,във случая със ,червени,внушавам ли си или не ,но ,по вкусна е с тях някакси :lol: !
Компира! не се бели ,а се четка като самочувствие,с четка де! цепи се като тесте карти,полага се по разполовеност и по гръбчето се зацепва на ктъст,кожичката,ако не знаете, ползвайте жокер "обади се на сюнетчия",уеко ,мас,масло,олио,зехтин ,СОЛ,според религията и диетата,но! виното е задължително ,червено и по възможност от онова дето седи в хладилника от последното гости и си мислите че е изветряло ,ниво?,до среда на тавокъртоФФ .
И! по мойта ,чревоугодна скала!
1-!селска пещ,"измазана"-15/20мин.
2-селска фурна,"дърва"-20/25 мин.
3-домакинска фурна,"ток"-30/40 мин .
4-микровълни "ток"/"генератор"-10/15 мин .
5 свещ ,"восъчна"................................?

това ми е вкусовата скала на всяко едно ястие!
питали са ме да ли се яде и ципата? И тавата се яде ! е отговора!?!?!?!?!?!

Прикачен файл

35.jpg
35.jpg (111.67 KиБ) Видяна 9438 пъти
siskory - специалист
ще се пробват и двете идеи още довечера едната а другата след някой др ден определено ми звучи вкусно :)
  • 1
  • 2

Тема "Картофи с бира" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: