• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
fox_vt - майстор
Един съвет -ако е автомат много добре прегледай темите във форумите от сорта-как трбява да работи един автоматик и как се разбира дали е читав.Ако не можеш да намериш линкове ще ти дам.Ако ще и от вагиналния форум :lol:
nv952 - майстор
Давай ...да има :-D
Иначе разглеждам опел форума за астра Н,хечбек.
Делян - специалист
Виж сега, мисля че си избрал неправилното място, където да си избереш кола - във всеки форум ще ти предложат марки и модели, от което свят ще ти се завие.
Правилно си определил някакви критерии - да е хечбек, за да можеш да товариш и да се вреш и паркираш из центъра, да е по-висока, за да се събираш вътре, да е автоматик (тук вече няма да се съглася с теб) и т.н. С тези изисквания, и още по-добре с още едно твое аверче, тръгвате по автосалони и обяви, и разглеждате, карате, слушате, коментирате, ако трябва отивате до сервиз за диагностициране. При колата е като при жената - като я срещнеш и нещо те парва под лъжичката и усещаш, че това е тя, без да те интересува колко преди това са я чукали (колата де)...
И ако може само един съвет - не гледай да е възможно по-скъпата - като първа кола избери нещо по-скромно, за да учиш, да чупиш, да ремонтираш. След това вече ще разбереш от практиката какво точно ти трябва и ще минеш на по-горен клас.

Иначе един беше казал: "кола с "Ф" не ща - фиат, форд, френски..."
nv952 - майстор
http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=124844&st=0
Намерих си тая тема. :prayer:
Качи и аз съм я писал :-D
Chefo77 - майстор
Делян написа:
Иначе един беше казал: "кола с "Ф" не ща - фиат, форд, френски..."
На тоз, ако го видиш, да му кажеш да си гледа Фичката лелина :)
naB4o - специалист
Аз бих предложил Хонда Сивик хеч. Сега съм с такава, газифицирана от 3 години безпроблемно (ГИ) Моята е 6 генерация, но има 7 (или 8) която е с 4 врати, и много по-удобна от моята. Относно ремонти и части - цените бяха нормални или евтини, а и ремонти не съм правил почти за 4+ години. Сменял съм тампони на носачи, 1 маншон, и нормалните консумативи - масла, филтри, спирачки, фреон, гуми, и акумулатор, понеже този с който я взех след 3 зими се предаде на минусови Т (кой знае колко е каран преди мен). Това ми беше и все още ми е 1та кола. А за жената мисля да сменяме сеат, със съответната хондичка или СУВ Хонда ЦРВ например. Сеат не бих взел (сегашната на жената е сеат), Рено сценик още повече (няколко познати имат и всички са проблеми), Опел-а е на кантар според самата кола. Както каза един от съфорумниците - Нисан Алмера също е много добра колица. Това е от моя опит, и на тези около мен.
А и гледай задължително да е с климатик :) Че има и коли за скандинавския пазар, дето имат подгрев на седалките, а са без А/С. За нашия климат е много полезна екстра.
nv952 - майстор
naB4o написа:

А и гледай задължително да е с климатик :) Че има и коли за скандинавския пазар, дето имат подгрев на седалките, а са без А/С. За нашия климат е много полезна екстра.
А,не ве. :-D
То ко няма климатик ква кола е :?
Ама аз се стремя към климатроник :wink:

Иначе ...опела ще е .
С ръчка. :( Не ми се рискува с автомат. :rolleyes:

Това е характеристиката на колицата дето уж ще я взема.
Може да харесам нещо друго като отида.
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2377
VLADO66 - майстор
nv952 написа:
naB4o написа:

А,не ве. :-D
То ко няма климатик ква кола е :?
Ама аз се стремя към климатроник :wink:

Иначе ...опела ще е .
С ръчка. :( Не ми се рискува с автомат. :rolleyes:

Това е характеристиката на колицата дето уж ще я взема.
Може да харесам нещо друго като отида.
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2377
Двигателя е безпроблемен,като започне да свири турбото имаш няколко месеца да събереш 700лв. за ново.Чефо,масово по-евтините коли се вкарват от Италия.
nv952 - майстор
Според вас това в червеният кръг допълнително ли е сложено или е оригинално.
Защото на другите са ей такива и нещо се чудя. :?

Изображение

Прикачен файл

opel.jpg
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума: