• 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Stefan_62 - майстор
bulhomes2 написа:
Но и с оная джиджавка предполагам ще ти е зор да си режеш дърва за огрев...
За дървата за огрев имам моторен трион, става въпрос за окастряне на някой клони по дърветата с приставката. Въпреки, че досега това го върша с моторният трион, пък където не става с обикновеният. :drinkers:
forski - специалист
Хубавото си е хубаво, никога не ми е свидело да дам пари за истински инструмент, с времето се отплаща многократно :)
Моята Хускварна си я купих с абсолютен кеф и мерак без да ми свиди за нито един лев от парите които дадох за нея, и три години след покупката си я ползвам със същия кеф и мерак!
Честито на чудесния избор :)
Stefan_62 - майстор
forski написа:
Хубавото си е хубаво, .....Честито на чудесния избор :)
Благодаря, наистина хубавото си е хубаво, но истината е че колкото и да има човек мерак да си закупи някоя хубава машинка не винаги може да си го позволи :| .
vrangelov - специалист
Stefan_62 написа:
Да се похваля, новата коса вече е факт "STIHL FS 94 CE"...
Честито и от мен! Взел си чудесна машина. Леко и безаварийно ползване!

Поздрави!
bulhomes2 - майстор
Stefan_62 написа:
bulhomes2 написа:
Но и с оная джиджавка предполагам ще ти е зор да си режеш дърва за огрев...
За дървата за огрев имам моторен трион, става въпрос за окастряне на някой клони по дърветата с приставката. Въпреки, че досега това го върша с моторният трион, пък където не става с обикновеният. :drinkers:
Точно за това ти обяснявам, че не виждам особен смисъл от приставката, като същата работа ще ти свърши и диск за циркуляр за 4 лв от пазара.
iivanov - майстор
Всъщност има такива специализирани машини , подобни на коси , за поддържане на паркове , но при тях захвата е друг ( ръка пред ръка) и с допълнителни удължаващи приставки.
Stefan_62 - майстор
Вчера изпробвах новата моторна коса, ами какво да ви кажа, класата си е класа.
kvd74 - специалист
Колеги,купих си и моята моторна коса,MTD-BC 43,за 209лв.с 2 год.гаранция,след много мислене,разпитване и разговори със сервизи и консултанти.Взех си и направо литър масло на Хускварна.И в къщи както си я разглеждах с любов гледам алумин.конусен корпус под мотора спукан от болт до болт,егати късмета след толкова гледане,в 20.00ч.съм я връщал.Дадоха ми мострата понеже бе последната бройка, привечер запали без проблеми и опрасках една дълга ивица в двора.
В събота продължавам в близкото село.
Избрах МТД-то понеже е някаква марка,все пак,от евтините,не е само някакво цифрово-буквено съкращение като някои други.Магазина поемат ангажимента за гаранц. обслужване,понеже в Перник няма сервиз на марката,то май и по закон са длъжни,но се надявам да няма нищо.
Мерси за съветите.

Прикачен файл

Изображение4362.jpg

Прикачен файл

Изображение4363.jpg
cristality - помощник
Здравейте колеги. Понеже вдругиден ме чака косене искам да попитам относно едно нещо. Косата, както знаете (а и за тези, които не знаете) е китайче RD-GBC05. Та-гресирах предавателните колела на пръта през гресьорката, но това което ме учуди е на снимката. След съединителя се намират тези два болта. Единият притяга към то металната тръба, но другият като го отворих, като че ли бе металният прът за предаване на движението вътре. Та въпроса ми е, дали трябва и там да гресирам или не? На снимката въпросната "пробка" е посочена с червена стрелка. Моля хората, които имат такава да споделят какво да правя. Мерси предварително.

http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE ... 0/img_2879
Илчо Илиев - майстор
Да това е отвор за гресиране,но вкарай малко грес-4-5 куб.(аз използвам спринцовка), на редуктора сложи 1 спринцовка,а ако не е цял пърта, сложи 1 спринцовка и на средната втулка..
По принцип всички лагери, къде лагерува пърта са капсуловани,така,че освен на редуктора, може да не слагаш на другите места,но да не ти е дерт....
На тази пробка, която си показал, сложи веднъж и толкова,иначе ще отваряш всичко и ще чистиш....като мен.....
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: