• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
cybersas - специалист
Четох, четох и не ми стана ясно...

Трябва да направя замазка на тази баня и съм се амбицирал сам да си налепя плочките, щото а) е баня №3 в къщи и не ми е спешно, б) щото е малка - 12м2 и с) щото да се науча на нещо. Това като предистория.

Замазката е ясна по принцип, армираща мрежа, цимент и пясък, над 5см.

Въпроса е - не съм лепил НИКОГА плочки в баня, та с наклоните не съм на ти. Как ще ми е по-лесно - да мъча наклоните още със замазката или да си я направя равна, а да ги мъча с плочките. Сори за идеотския въпрос, но като се уча - да е по правилния начин?

Мерси предварително
nikolovvd - майстор
А това видя ли го?
viewtopic.php?f=4&t=9359
cybersas - специалист
nikolovvd написа:
А това видя ли го?
viewtopic.php?f=4&t=9359
Да, видях го - човека много хубаво е описал всичко, но това което питам в този пост е "Приемаме, че наклона е зададен със замазката".

Няма какво да приемам, ами питам - със замазката ли да мъча наклоните или с плочките :) Щото не зная кое е по-лесно за дилитант кат мени :)
nikolovvd - майстор
Какво разбираш под "малка - 12м2" баня, общо площта на пода и стените или това е площта само на пода.
Защото, ако е само на пода :? много е малка! :lol:
И задължително ли трябва да правиш замазка?
ivouz - специалист
Дай наклон на замазката после ще ти е по лесно.
chapara - майстор
Но трябва да раздели наклона пак на четири полета :-D :razz: :roll: в най добрия случай :wink:
cybersas - специалист
Много благодаря, ся ще се зачета...

Ми не - 12 м2 е помещението - все пак е къща... Малко помещение на фона на останалите... Стени - всичко съм направил, даже таван и музика имам, лед-ала бала - дет се вика - кото умея вече е надиплено... Ся остава да осе..а плочките и да ми се зарадва жената... Ама съм твърдо решил... Ето снимки на пода. Без замазка няма да стане.

Edit:
Така, прочетох - ясно как става - от де що има ъгъл към сифонЯ майки и мажа - получават се четири равнини с наклон към него... Трябва да настърча май, което пак е проблем... Баси - не е проста таз работа - ще го смятам явно... То дето викаше майка ми - ако няма поне 20 бутона - не се захващай, ама нА - дървен шоп...

Ако някой може да ме светне със самия сифон ко да правя - колко да настърча - решетката как се прави и т.н. ще ми спести мислене, работа и евентуално разбиване - щото - ако не ми хареса - това следва...

Много благодаря на всички, които помогнаха до тук.

Прикачен файл

IMAG0131.jpg

Прикачен файл

IMAG0132.jpg

Прикачен файл

IMAG0133.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Замазка, под на баня - начинаещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: