• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
themask написа:
Отивам да търся режисьор и бюджет. Догодина оскарите са мои.
Обяснете подробно (ако Ви е възможно пуснете и снимки), моля!
Аз имам същия проблем: Преди време, когато си смених дограмата накарах хората от фирмата да ми монтират дограмата към терасата възможно най-ниско (да свалят цялата рамка надолу) с цел прага, който се получава м/у нивото на стаята и нивото на терасата да бъде маинимален.
Не ги послушах, че така не се прави и сега вратата е на разстояние около 1 см. от пода.
Предстои ми монтиране на ламиниран паркет в стаята, което в момента е невъзможно поради наличие само на 1 см. пространство под вратата :(
Необходимо е да скъся вратата от ПВЦ дограма защото ламинат + подложка = 1.3 см.

Предполагам, че трябва да ми се изработи нова врата, но въпроса е какво да правя с прага (ПВЦ профила на вратата)?!?!?!
Утре ще се опитам да приложа снимков материал, за онагледяване на ситуацията....

Благодаря предварително за всички позитивни предложения!
Последна промяна от pepitoff на ср юни 17, 2015 8:53 am, променено общо 1 път.
MASTER - специалист
Няма нужда от снимки,
тя ситуацията е ясна. :)

Ако ще преработваш старата,или ще поръчваш нова - покажи тази картинка на този който ще я прави, той ще разбере какво искаш.

Изображение
MASTER написа:
Няма нужда от снимки,
тя ситуацията е ясна. :)

Ако ще преработваш старата,или ще поръчваш нова - покажи тази картинка на този който ще я прави, той ще разбере какво искаш.

Изображение
Благодаря за отговора!
Мисля да се преправя старата врата и то на място. Демек без къртене.
Крилото на вратата е ясно че ще бъде ново, проблема е с профила на касата, който според мое скромно мнение някак трябва да се настави...
Аз лично от тази снимка не мога да се ориентирам като как ще стане работата. Но явно майсторите на дограма си знаят :?
Благодаря още веднъж!
themask - специалист
При мен е двойна врата (както каза Стив - тип балконска) с вградена ролетна щора отгоре. Свалиха я цялата с рамката - скъсиха и крилата и рамката. Само стъклопакета трябваше да бъде сменен с нов. Не мисля, че е проблем да се направи. Въпросът е да намериш дограмаджии, на които им се занимава с това. Аз го правих с връзки естествено :axe:
themask написа:
При мен е двойна врата (както каза Стив - тип балконска) с вградена ролетна щора отгоре. Свалиха я цялата с рамката - скъсиха и крилата и рамката. Само стъклопакета трябваше да бъде сменен с нов. Не мисля, че е проблем да се направи. Въпросът е да намериш дограмаджии, на които им се занимава с това. Аз го правих с връзки естествено :axe:
Яснооо....
Все пак на мен ми се иска да не къртя отново за сваляне на профила.
Мисля, че трябва да има начин да се настави профила и новото по-късо крило на вратата да пасне.....
Но само така си мисля ... :roll:

При мен положението е по-сложно. Вратата е към балкон, но не е тип "пищов", а е както на картинката и е с механизъм за двойно отваряне (или както се казва правилно).
Извинявам се, че нямам снимки, затова направих нещо като скица.

Благодаря Ви за отговора!

Прикачен файл

Untitled-3.png
Untitled-3.png (62.84 KиБ) Видяна 2931 пъти
MASTER - специалист
Ще трябва те разочаровам,но без демонтаж няма да стане като гледам. Освен това, в случая още едно проблемче може да се появи.Ако по средата между вратата и витрината не са две каси, а делител - един профил, а не два долепени едон до друг - работата става много сложна.
MASTER написа:
Ще трябва те разочаровам,но без демонтаж няма да стане като гледам. Освен това, в случая още едно проблемче може да се появи.Ако по средата между вратата и витрината не са две каси, а делител - един профил, а не два долепени едон до друг - работата става много сложна.
За съжаление наистина по средата е само един профил (делител) :sad:
Май работата отива към демонтаж и повдигане на цялата конструкция нагоре...
Е....ще е някоя друга година...
  • 1
  • 2

Тема "Скъсяване на PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: