Тоя е объркал мястото на десетичната запетая (може и умишлено), и моя съвет е да бягаш от бургаските джамбази както и от пловдивси и варненски, абе джамбазин ли е бегай. Ама да ти кажа аз обикалях миналата година доста и тук-таме се намираше някой свестен. Отдели си 3-4 дни и бегай в София ама не в Горубляне, предварително разбира се набележи няколко и се обади да поразпиташ. А за размерите ще ти кажа че имам един комшия който е към 2 метра и доста години караше ЗАЗ именно защото е по-дълбока към краката, сега има рено Туинго и познай колко е голяма като дръпне шофьорската седалка докрай назад, тъй че сядаш и пробваш за размера ти.
Всички имаме коли, нали ?
Кики
- специалист
585 мнения в "Събирам мнения за първа лично моя кола."
sreky
- специалист
Здравей колега,следя темата от начало и както предполагах всеки хвали това което кара той или негов близък приятел.Виждам че си се насочил към Опел и ще ти споделя моя опит с карането на тази марка.Лично съм карал и то казвам карал фирмени коли от моделите-Кадет бензин,газ-Астра газ,бензин-дизел,Вектра газ,бензин и доста съм се возил на Фронтера и Зефира.Та да ти кажа комфорт от тази марка не очаквай,тя си е работен кон ще те закара където искаш,да си превозиш каквото ти трябва и ако нещо се развали има части и не са баснословно скъпи.Абе кола за работа,за първа кола са перфектни.Ама не ти парва под лъжичката ако ме разбираш.В момента карам една юбилейна Вектра б и всичко казано по горе важи в пълна сила за нея
toolegittoquit
- майстор
sreky написа:..Зефира.Приятелю, Зефира-та е мамата си тракало. Имам съсед, който има такава и казва, че ремонтите почват от 500лв.

nv952
- майстор
Сега пробвах това http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2370
И мисля че е добре.
Данъка ще е
ама кво да се прай.
Харесах си я
И мисля че е добре.

Данъка ще е

Харесах си я

sreky
- специалист
toolegittoquit написа:Еми възможно е -преди да излезе Инсигнията ,Зефирата беше флагмана на Опел,но ако съседа ти ги дава тез пари определено не си заслужава.Лично аз съм бил 1 единствен път в фирмен сервиз на Опел и повече няма и да ида.За половин час вдигнат капак,при което майстора беше при колата не повече от 5 мин ме закарфичиха 90 лв и тва казвам само диагностика.Същата диагностика в друг сервиз е 25-35 лв.Та всеки си решаваsreky написа:..Зефира.Приятелю, Зефира-та е мамата си тракало. Имам съсед, който има такава и казва, че ремонтите почват от 500лв.
Кики
- специалист
nv952 написа:Сега пробвах това http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2370С тоя италиански мотор данъка ще ти е най-малкия проблем, верно дърпа ама да не се наложи ремонт. Кат си харесал Опел и искаш да е дизел оглеждай се за 2.2 мотора, само не съм сигурен дали го има в АстраH.
И мисля че е добре.![]()
Данъка ще е
ArturDent
- Почти Безобиден
Кики написа:А за размерите ще ти кажа че имам един комшия който е към 2 метра и доста години караше ЗАЗ именно защото е по-дълбока към краката, сега има рено Туинго и познай колко е голяма като дръпне шофьорската седалка докрай назад, тъй че сядаш и пробваш за размера ти.На времето Любо Ганев караше полско фиатче ...

...
Ама беше махнал предната седалка и направо сядаше на задната.

toolegittoquit
- майстор
nv952 написа:Сега пробвах това http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2370А цената на ремонтите? Всичко след 2002 година е резачка откъм ремонти. Моята кола е по-дърта и пак докато не намерих софтуер и кабел за диагностика, не можах да й оправя проблема. Готов ли си за това?
И мисля че е добре. Данъка ще е.. ама кво да се прай. Харесах си я
Млад си много още. 95-ти набор. Ще видиш каква грешка ще допуснеш, освен ако не си си намерил високо платена работа. По-новите коли не са все едно издържаш жена, а цяло семейство.
sreky написа:...майстора беше при колата не повече от 5 мин ме закарфичиха 90 лв и тва казвам само диагностика.Същата диагностика в друг сервиз е 25-35 лв.Та всеки си решаваКупи си кабел, слагаш го към лаптопа и си правиш диагностиката у вас.
Последна промяна от toolegittoquit на ср юни 17, 2015 2:07 pm, променено общо 1 път.
jorkataG
- специалист
Имам един градски който навремето караше също полско фиатче а беше къде 2 -та метра и той без предната седалка го караше /сори че повтарям колегата но имаше нещо забавно в цялата работа/ та той с гимнастики влизаше вътре но го кара доста време. Един ден отиват с един познат до Севлиево и там ги спират за проверка и като спрели катаджията останал сащисан в първия момент как колата се движи но на мястото на шофьора нема никой

sreky
- специалист
toolegittoquit написа:Колега няма как всеки да разбира от всичко.Като вдигна капака имам 4-5 жълти капачки където мога да долея течности и 2 клеми на акумулатора.Друго не барам.При майстор като ходя си мълча и не казвам каква мисля че е повредата само описвам проблемите.Той сам да си прави изводите.И ходя само при един майстор вече 15 г,ако повредата не е по неговата част той ме насочва към човек който работи точно по такъв тип проблеми.Аз при майстори–Всичко мога не ходя.Другото че откакто го карам въпросния Опел 2007 година го купих ми е направил 3 проблема.Единият ме прати в Опел Стефанов-Пловдив и то точно заради софтуер „майстора ми го нямаше тогава„2рия си оправих сам-изгоряла машинка за заключването на капака за гориво и третия-изгорял бушон на високите ампери другото си е нормална поддръжка и профилактика.Ама хайде да спирам че оспамихме на момчето темата.Щом вече си е избрал какво ще си купува -дано му се падне прилична колица да си я кара дълго и безаварийноnv952 написа:Сега пробвах това http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2370А цената на ремонтите? Всичко след 2002 година е резачка откъм ремонти. Моята кола е по-дърта и пак докато не намерих софтуер и кабел за диагностика, не можах да й оправя проблема. Готов ли си за това?
И мисля че е добре. Данъка ще е.. ама кво да се прай. Харесах си я
Млад си много още. 95-ти набор. Ще видиш каква грешка ще допуснеш, освен ако не си си намерил високо платена работа. По-новите коли не са все едно издържаш жена, а цяло семейство.sreky написа:...майстора беше при колата не повече от 5 мин ме закарфичиха 90 лв и тва казвам само диагностика.Същата диагностика в друг сервиз е 25-35 лв.Та всеки си решаваКупи си кабел, слагаш го към лаптопа и си правиш диагностиката у вас.
Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература