Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
шоп - майстор
Ще го снимам утре и ще го покажа. То си е стандартно към басейна :partyman:
kaishew - специалист
Прикачен файл:
Picture 905-1.jpg
Picture 905-1.jpg (89.16 KиБ) Видяна 3877 пъти
Към nv952,моя басейн е в с. Факия,където имаме разлика в дневната и нощната температура около 20 градуса,но водата в басейна не мърда повече от2-3 градуса.Обема е около 12000 литра.В началото и аз изпробвах системата която си замислил,да действа ама няма смисъл.Къпали сме се и в 22 и 00 часа без проблем.Ако искаш заповядай да се убедиш на място.
ivanovbg - майстор
nv952 написа:
слънцето като се скрие...топлата вода спира.

Ако вземеш няколко палави рускини вътре ще ти трябва климатик да охлаждаш, така че не го грей толкова. :wink: :partyman:
nv952 - майстор
kaishew написа:
Ако искаш заповядай да се убедиш на място.
:?
Преди много години другото ми село беше в тая посока.
Обаче отдавна баба и дядо продадоха къщата и сега нямам път на там.

Но ако минавам ще ти пиша едно ЛС. :)
lov - майстор
Вчера местих чугунената печка от един бойлер на твърдо гориво. Бойлера заминал ама грях ми е да я хвърля и нея може да потрбва както в случая.
Та за нещо такова ми идва на ум да си ползваш за подгряване.Е без помпа няма как да минеш освен ако не намериш място да го разположиш по ниско. И тъй като ще е на двора пък и докато свърши материала за горене може да си стъкнеш едно такова бойлерче и от стар водосъдържател. Пък нали трябва да е в стила направи си сам та и печката може да си иззидаш от тухлички. Не е задължително да са огнеупорни и старите ляти тухли стават.
ivanovbg - майстор
Водната риза трябва да е от неръждавейка иначе ще се къпе в ръжда. Става и с топлообменник, но при тези цени по добре да ползва ток. Продават си слънчеви за басейни или черен маркуч.
lov - майстор
Последно които се правеха тук бяха от алуминий. Те не са под налягане така че матеруиала ставаше. Само дето фабриката отдавна я няма.
miroki - майстор
О, директно басейновата вода ли в котела?
Не е ли по-добре да има и топлообменник в басейна?
ivanovbg - майстор
Алуминий също става. Пъхаш 10-тина ал ребра в комина на барбекюто и си готов.
Тук бях писал как viewtopic.php?t=44879&p=550448#p550448

:partyman:
bycec - специалист
Здравейте колеги. Какво ви е мнението, за топлообменник да се ползва полиетиленов маркуч, примерно ф20 положен по периферията на дъното на басейна ?

Тема "Топлене на водата от басейна." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: