Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
gogo7777 написа:
Ами не е ......ПВ-то е бял кахър :)
Имам 150 А-ва машина, която е с 25% ПВ на макс и 100% при 90А, но не спира НИКОГА /електрод след електрод за цял работен ден и мноооого години служба/. Ама не това е най-важното.....едва ли така ще натоварите някоя машина на вилата или в битовите експлоатации. ...
А кое е най важното ?А ако си си купил за битови нужди например 80Am-перова машинка, ...то тогава дали няма да я натоварваш на макс винаги? Пък и дори ПВ-то и да е 35%?!
Е има и по лошо -като тоя Телвин например :
ИзображениеТук ПВ-то е голям кахър :-D
Само забележи ПВ-то при 19Ам. е100% !!!!!!!!!!Смях!! :-D Много ми е интересно с 19 Ам.- какъв електрод ще гориш ? :?
profesionalist_wood - майстор
Ами в предните постове казах че амперите на Телвините са изсмукани от пръстите
pansim - майстор
На Telwin всички параметри са абсолютно истински, и не са фалшиви лепенки както повечето китайчета!!!
И забележете че на всички италиански машини, ПВ се дава при 40градуса, което е МНОГО по различно от 20гр на китайските машини
Да не говорим, че Telwin който е на картинката на колегата е съвсем миниатюрен и лек инвертор с максимален ток 125А
И тук до мен в една сграда точно с такъв инвертор заваряваха тръбите за газта...Хората си работеха с 2.5мм без да спират...естествено температурата на въздуха не бе 40гр.
Ама ...я ми кажете при 40 гр кой от всички нас ще стопява по 10 електрода без спиране???
То трябва да се гледа и ПВ на заварчкика :lol: а не само на техниката
fore - майстор
Е то оставаше и тия параметри на този Телвин да са завишени и щеше да е тоталка-зарядно за телефон :mrgreen: . Доколкото разбирам той е предвиден за работа с 1,5 мм с тия 100% на 19 А. :-D Екстра е да си заварявам ламарина.

Другото което ми е интересно на 40 градуса на сянка кой заварява. Вероятно професионалистите в леарските заводи.
Аз лично на 40 градуса освен да седна да си пия бирата, друго не бих правил, еле пък да заварявам като Дарт-Вейдър с шлемът на главата и горещата ръкохватка в ръка. Ами ако обекто е на слънце -тогава говориме и за над 40 градуса.
Каква ще е тази толкова спешна работа която трябва да се заварява че да я правя на подобни температури в домашна обстановка ? А и не съм я свършил вече при човешките 20, 25 градуса когато е било времето за това ???
За мене лично ПВ-то е съвсем естествено да се дава при температури от 25 градуса - стайна температура. От там на сетне другите тестове на работна температури са извън стандарта.

Който иска да се пържи да заварява и на 60 на Слънце- може да има супер спешна и отговорна работа точно тогава. Знам ли, може на някой да му харесва подобно усещане.

Италианците най добре правят спагети, другите неща не са им най голямата сила.
А в електрониката Китайците правят модули за почти всички марки инвертори. Въпроса е с какво качество е поръчана електрониката която ще се произведе- за коя фирма /марка и тнт.
dragozow - майстор
Въпросния Телвин въобще не е лош, просто не може да реже с 4 мм електрод. Има професии в които е важно да го има за да се парне нещо дребно няколко пъти през деня и се разнася непрекъснато. За какво ви е 200 амперова машина за такова нещо?
stan73 - майстор
Много точно казано. Няма да висят от стълбове и естакади, или да се катерят по стълби с 8 килограмов кютук я. За тези цели е доста по-подходящо нещо 2.2 до 3 кг.
agj - майстор
pansim написа:
Да не говорим, че Telwin който е на картинката на колегата е съвсем миниатюрен и лек инвертор с максимален ток 125А
А сигурен ли си в това което си написал ?Не се излагай!
Интересно ми е щом ПВ-то за 80Ам е 5%, то при максимални 125А - колко ще е ПВ -то ???? :lol:
Виж добре и докладвай !
Изображение
А това ""Type force 125" е една от уловките на Италинците? ..... И ти , (точно ти )успя да се хванеш в нея! :lol:

И още нещо ми е много интересно -въртите сучите все китайските машини са ви виновни !!А ние тук просто си говорим за ПВ -то - като технически показател ,то си го има задължително и в маркови и в немаркови машини !И то трябва да се гледа !И то много добре да се гледа! Тоя случай с тая машина потвърждава това !
Последна промяна от agj на чет юни 18, 2015 12:48 pm, променено общо 1 път.
Kirilpm - специалист
gogo7777 написа:
Ами не е ли точно ПВто това което разграничава добрата машина от лошата?
Ами не е ......ПВ-то е бял кахър :) Когато имаме около 8мм постоянно застиваща стопилка при обратна полярност и до 10мм при права, съответно с прилежащите по форма на водене на ваната и ток, се разбира дали машината наистина заварява или само топи метала правеща някаква въглеродна сплав. Електроди най-различни......машината е една........е правете си изводи. Имам 150 А-ва машина, която е с 25% ПВ на макс и 100% при 90А, но не спира НИКОГА /електрод след електрод за цял работен ден и мноооого години служба/. Ама не това е най-важното.....едва ли така ще натоварите някоя машина на вилата или в битовите експлоатации. Само се пишат/преписват/ теоретични глупости от форум на форум без никаква файда.....За кво да карам Тойота, като за тия пари ще си купя 20 Мосвкича :wink:
после да пробвам при какъв минимален ток пали 2.5 електрод понеже има машинки които ги палят на 120А(според показанията им)
Палят се и при 50А/може и при по-малко даже/.......машина и опит трябва :wink:
Колега,хайде малко по-леко с теоретичните глупости.Ако машинката е с параметри разпънати като локум и не може да работи и 5 минути без прекъсване,та да не можеш да си свършиш каквато и да е работа,каква ти е файдата от нея и как ще те интересуват другите и параметри като тя реално не може да работи?Аз съм наясно че 2.5 електрод особено рутиловите могат да тръгнат и при 50 амтера и малко от малко имам опит,колкото да запаля един електрод,въпроса е че производителите лъжат с показанията при 120А на трансформаторната ми машина залепен електрод омеква и изгаря като предпазител,при същите показания с един жълт инвертор много напомнящ на една известна марка електода залепна и след 10с се включи защитата от прегряване.А друг пак китайски инвертор го стапя без проблем.Е кажи ми защо да си взема машина за куп пари,която препокрива неколкокартно нуждите ми вместо да си взема нещо което отговаря на тях?
fore - майстор
Сега какво разбрах от пишещите търговци. Инвертора трябва да е 5 кила. Да е с ПВ 5% при 80 А, и да е тестван на 40+ жега. Вътре платките не трябва да са Китайски. Възниква ми въпросът ами тогава какви ще да са ???

Незнам как разлика от 4, 5 клила до 7, 8 кила в тежеста е толкова фрапираща ??? Аз погледнах на Вилата -Саксията :mrgreen: Тежестта на табелката беше точно 21,5 кг. Една туба с минерална вода. Обаче след тубата няма да се влачат и държат и кабели. С голяма мъка се носи.

Та като си вдигам инвертора нямам проблеми - просто го вдигам и през рамо го нося и съвсем естествено ми се получава за разлика от саксията. Незмам точно 7 или 8 кила е , но ми стои супер лек. Та дали ще е 7 или 4 ми е все едно, но искам като заварявам да имам диапазона от 10 до 200 А ! И съм напълно доволен когато това се случва при 25 градуса и бирата е на една ръка разстояние от мен.
Сега които е с ломбаго, ишиас, шипове, рахит и тнт, може и 2 кила да са му проблем и тогава да е по добър варианта с тия 5% при 80 А - таман ще има време да почива когато му изключва машината след всеки електрод. Самоче тоя майче не бил толкова лек. И другият проблем е че ако заварчикът е рахит и виси на някой дирек може да го издуха вятъра докато си виси и чака тия 80 А.

Абе тия вдигнали цената на 200 А и то в магазина. Да ги ева - повярвали са си или се харчат нещо ?! :mrgreen:
Това са долни Китайци да знаете !

И наистина при 125 А колко е ПВ-то на Телвина ? -5% ? :?: А това било модификацията му само.
pansim - майстор
Мдаааа... машината е 80А
Не е този модел /125А/ за който говоря.
Koveslav бе написал сравнение между ПВ на 40гр и ПВ на 20гр. Разликата е много голяма.

fore - дали се харчи или не, курса на долара определя цената
Простичко е...

И всеки си купува машина според разбиранията си и вида на работата която ще извършва.
А TELWIN са си добри машини, колкото и да ги плювате тука.

ПП Китайците най-напред изкопираха техните машини. Например ВИКИ-Б не е нищо друго, освен лошо копиран TELWIN/ Даже на малкия модел си запазиха липсата на самостоятелен захранващ блок, което е голям минус както и да го погледнем. Разбира се има и положителни неща - поставиха два вентилатора за да не изключва

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: