Мечтата на всяка домакиня
trevolqka - напреднал
Абе то най-много зависи от мястото в кухнята, едва ли има някой, които не иска барплот вкъщи.
nikolovvd - майстор
Има! Понякога не подхожда на стила, друг път на мястото, а понякога самата домакиня не го иска, особено ако преди това е имала и е видяла как всеки който влезе си оставя нещата на него. Кой ключове, кой телефон, кой торбите, чантите, вестниците и т.н. Веднъж появил се барплота в жилището, редовно е отрупан с какво ли не, а домакинята естествено се изнервя и започва да гълчи провинилите се. :-D
koveslav - майстор
Е,аз си сбъднах мечтата и остава само щъркелите(столчетата) да си взема.Плота ми става наистина любимо място за релакс в края на деня. Благодаря на колегите,отзовали се със съвет за височината-спазих всичко и с лакътя и с брадичката и наистина е удобно! Наздраве и За много години!

Прикачен файл

Photo0414.jpg
dat - напреднал
Ето принципи на ергономията, освен "правилото на триъгълника": печка-хладилник-мивка
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (63.15 KиБ) Видяна 2432 пъти
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (63.15 KиБ) Видяна 2432 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (80.46 KиБ) Видяна 2432 пъти
Прикачен файл:
4.jpg
4.jpg (28.07 KиБ) Видяна 2432 пъти
Прикачен файл:
3.jpg
3.jpg (24.06 KиБ) Видяна 2432 пъти
Прикачен файл:
5.jpg
5.jpg (53.9 KиБ) Видяна 2432 пъти
koveslav - майстор
Според мен даде много ценна информация,колега "dat".А за моите 184см и 110кг(втората стойност не знам дали има значение :D ),според съветите на колегите се оказа,че барплот с височина 112см ми пасна перфектно.Вися си на него с кеф по цяла вечер и си чатя и си замезвам.....
Lisko - майстор
Аз ако мия чинии бих искал мивката да ми е поне на 110см. За съжаление това никога не е изпълнено. Пейката от аватара си я направих височка мерейки по моя крак. Жената като седне удобно назад и ходилата и не опират земята. :-D
vsterev - специалист
Един въпрос към пусналия темата, и аз трябва да си правя барплот, контрукцията ми е вече готово, остава да си поръчвам плота, мислех да е кухненски с двоен профил, но се оказва, че това е проблем. Можеш ли да ми кажеш ти как го направи отгоре ПДЧ ли използва ?
pachosz - специалист
vsterev написа:
Един въпрос към пусналия темата, и аз трябва да си правя барплот, контрукцията ми е вече готово, остава да си поръчвам плота, мислех да е кухненски с двоен профил, но се оказва, че това е проблем. Можеш ли да ми кажеш ти как го направи отгоре ПДЧ ли използва ?
И на мен ми предстои в къщи подобна операция, ама плота ми ще е 92 сантиметров. Те са от двете страни заоблени, ако на това казваш двоен профил. За 60 сантиметрови не знам да има такива. Иначе 92 см. не са много евтини, около 270 лв. е цял плот - 4,1 м.
koveslav - майстор
Моя барплот го направих по-семпъл и не исках да ми заема излишно място.Поръчах да ми стеснят парче стандартен плот на 40см ширина.Заоблянето съм го оставил от по-използваната страна.Останалите страни аз ги обкантих,като лепих канта с Хелми.Става уникално здраво,стои си като фабричен кант.След обкантването,всички ръбчета ги обработих внимателно с водна шкурка.Щом и жена ми е доволна,значи достатъчно добре е станало :D
pachosz - специалист
koveslav написа:
....Щом и жена ми е доволна,значи достатъчно добре е станало :D
Ей това е много важно! Дай Боже и във времето да няма проблеми до следващата смяна, и да го сменяте не защото е дал фира, а защото вече ви е омръзнал :partyman:

Тема "Барплот в кухнята - за или против" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: