Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
agj написа:
Писахме го и го уточнихме вече,.. може би няколко пъти: По европейски стандарти ПВ –то се опредяла при околна температура от 40°C и 10 мин.режим на работа.Това е!Други европейски стандарти НЯМА !!!
Има...
http://nptel.ac.in/courses/112107144/we ... cture4.htm
Според това писание, евро стандарта е 5мин, а американския е 10мин.
А сега де...
Kirilpm - специалист
Ами то колкото и да се стандартизира,някой в северна европа може да заварява при -10 през зимата друг в италия при +45 лятото,та едва ли може да има стандарт,който удовлетворява цяла европа.Достаъчно е да знаем че машината е тествана на 40 градуса и при човешки температури ще се представи много по-добре,а най-сигурно за мен е пробата или отзивите на хора работили с нея,до сега не съм срещнал някои да похвали техника,която не работи(като изключим колите).
agj - майстор
pansim написа:
agj написа:
Писахме го и го уточнихме вече,.. може би няколко пъти: По европейски стандарти ПВ –то се опредяла при околна температура от 40°C и 10 мин.режим на работа.Това е!Други европейски стандарти НЯМА !!!
Има...
http://nptel.ac.in/courses/112107144/we ... cture4.htm
Според това писание, евро стандарта е 5мин, а американския е 10мин.
А сега де...
А де?Аз не виждам по подходящ човек от теб ,който да отговори на подобни писания!Та нали си спец по инверторите ,пък си известен производител,и като такъв трябва да са наясно със всички стандарти!Интересно ми е ,на мен като потребител ,ти по кой стандарт си произвеждаш машините и им определяш ПВ-то?В коя лаборатория ги тестваш и сертифицираш?
Последна промяна от agj на пет юни 19, 2015 7:27 pm, променено общо 1 път.
fore - майстор
Ето това е добър въпрос и зададен конкретно, който не касае дълбините на електрониката и тайните дебри на занаята ! Би следвало да се даде и точен отговор.
Avas_co - майстор
А защо няма ПВ за минимална температура?
Това във връзка на това, че след тия каламбури се сетих миналата година в Русия видях при -40 градуса Фрониус да каже "Аааа не ", а на заварчика му се бяха обледили веждите и брадата като свали маската.
Между другото го гледах и през половин час да вкарва машината на топло, че да не му се счупят кабелите.
kalpev - специалист
koveslav написа:
"Не си купувайте нищо под 700-800 долара и под 200А мощност.Просто няма смисъл." Единствено мнения в този смисъл схванах аз в някои от изказванията...
Eee, не е точна така.
На pansim машините са много добри, а не струват толкова $ :-D
koveslav - майстор
Абе тя нито една машина подходяща за този форум не струва дори и 300 долара,ама у нашенско така е модерно-требе да е по-големо от на комшията.
gogo7777 - майстор
koveslav написа:
Абе тя нито една машина подходяща за този форум не струва дори и 300 долара,ама у нашенско така е модерно-требе да е по-големо от на комшията.
Абе тя комшийката е готова за подвизи, ама като няма кво да предложи.....си остава комшийка. И 300А да и е кундата , все не го може......а комшията търси ли търси кисело мляко в Лидл-а :lol:
idunno - специалист
Уж машините подходящи за този форум били под 300 долара, пък в анкетата първите места са за кемпи и фрониус.Ще си каже човек, че тука само професионалисти пишат.
Простата истина е, че като си си неграмотен и Кемпи няма да ти помогне,аз познавам колеги, които работят с Foxweld и машината работи идеално на прекъсване и хората са си доволни. Други ползват Телвин и също нямат ядове, само тука някакви "специалисти"скрити зад монитора ръсят едни глупости, дето ги чета от време на време на колегите за забавление.
Нещата са прости - заваряването се прави с ръка, апаратът е необходим, но не е достатъчен.Който може да заварява може и с Кракра може и с Кемпи, който не може ...не може и с Фрониус на батерии.
Kirilpm - специалист
Ти явно не си работил с наистина калпава машина,щом твърдиш че всичко идва от устройството зад ръкохватката?И моля те не подценявай Кракра-та,това е машина доказала се във времето,макар и морално остаряла.Доста майстори,които познавам работят добре с кука от арматура за маса,с ръкохватка от винкел и маркуч и с нищо друго освен рутилови електроди и това в продължение на доста години,но това не ги прави по-добри от баламите,които наливат пари в техниката,която им вади хляба.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: