Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
angelfilev - специалист
jamezon написа:
Някой има ли идея за по-евтини неодимови магнити,от pramiz.com ?
Сравнете с тези на Magsy. Може да не са по-ниски, но заслужава да се провери.
jamezon - специалист
edemy2001 написа:
Аз поне не знам! Може през ebay да излезнат някои по-евтини...
Проверих там,цената им е,ако в pramiz е 1лв/бр там е $1/бр.
angelfilev написа:
Сравнете с тези на Magsy. Може да не са по-ниски, но заслужава да се провери.
Там пък цената пак е почти х2.

Значи няма смисъл да се ровя повече,защото търсенето на евтино ще ми излезе по-скъпо.Може и да намеря някои ментета за по 5-8ст по-надолу...И я ми пратят това,което искам,я не...
hrpankov - специалист
... две седмици минаха и никой непосочи по-евтини магнити от тези:
:-D :-D :-D
viewtopic.php?p=692378#p692378
edemy2001 - специалист
hrpankov написа:
... две седмици минаха и никой непосочи по-евтини магнити от тези:
:-D :-D :-D
viewtopic.php?p=692378#p692378
Никак не са евтини:
edemy2001 написа:
...Второ - така и така се прави относително скъпа конструкция и доста обемиста, защо пък да се губи част от получената енергия в подмагнитване, а да не се използва за зареждане на акумулаторите. Не стига, че КПД-то е под 59% (закона на Бец) на турбината - най-често около 47 - 48% при промишлените и около 40% при самоделките, до 80 - 85% на алтернатора, ами и още около 6 - 12% в подмагнитването. Няма смисъл!
Трето - такъв алтернатор предполага горе на мачтата да има автоматика за подмагнитването, което усложнява, вярно не много но все пак, нещата.
Цитата е от тук: viewtopic.php?f=18&t=31787&start=1420#p693839 - още тогава съм ти отговорил и след като никой не ми оспори мнението, значи е близко до истината.
jamezon - специалист
stivemaster написа:
Евтини магнити цък
Тук открих едни,които са с 20-тина лева по-евтини,но какво ви е мнението за тях?
Ето тези http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 73644.html
Какво е мнението ви за N35?
stivemaster - майстор
Просто са с по малка магнитна сила , търси N52 те са най силни при едни и същи размери.
jamezon - специалист
stivemaster написа:
Просто са с по малка магнитна сила , търси N52 те са най силни при едни и същи размери.
Сега разбирам какво е това N35...N52.Обаче моят размер има само до N45.В моя случай разликата между обща сила е между 385кг(N38) и 445(N45)...А в цената между 102лв(N38) и 212лв(N45),което си е двойно...
Последна промяна от jamezon на нед юни 21, 2015 11:36 am, променено общо 2 пъти.
edemy2001 - специалист
Не е малка разликата...

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: