hidrazin написа: За конкретния случай една от основните е оловото.Колега,ако не е тайна сподели освен изнасяне на лекции по форумите в свободното си време с какво се занимаваш?Аз не знаех че си специалист по всичко,ако го бях разбрал малко по-рано въобще нямаше да споря с теб.А за това колко знаеш погледния горната част от цитата,аз не желая да го коментирам,понеже може да ми изкараш довод,че оловото едно време ти е задръстило катализатора на Варшавата и проблема е в него.Благодаря ти от сърце,че преразказа думите ми за живота на катализатора,дори ги преразказа по-добре от колкото аз съм го написал,което уважавам,аз нямам такъв дар слово.Но въпреки всичко не извъртай това,което съм написал и после си преразказал срещу мен,това е белег на една много древна професия,умен човек си,сигурно ще се сетиш на коя.А за това,кой е бачкатор и кой е началник,за себе си аз съм и бачкатор и началник,тоест аз решавам да изчистя комина и го чистя,но за мен не е срамно с две ръце да си вадя хляба,предполагам за теб това е много под нивото ти.
....
Пък форумните професори често знаят доста неща. А този дето си цапа ръцете често не е необходимо да знае.
Той си е бачкатор - "Върви да изчистиш комина!" и той го чисти. Не му е работата да знае защо се е задръстил комина.
![]()
P.S. Аз спирам за катализаторите. Ако си разбрал нещо - добре. Ако не - си е за твоя сметка.
Всички имаме коли, нали ?
Kirilpm
- специалист
585 мнения в "Събирам мнения за първа лично моя кола."
Chefo77
- майстор
toolegittoquit написа: Мисля, че ясно се изказах в темата. Парите на готово ги има момчето в момента, но освен ако после някой не му дава ей така пари за поддръжката, която едва ли ще е от най-евтините, едва ли ще има възможност да извършва такава адекватна и колата ще стои месеци пред блока развалена. Не е въпроса колко пари ще извадиш на куп, а в дългосрочен план какво можеш да си позволиш. Не да си купиш лъскава кола с пари, които си ги гладувал няколко години, а после да стои пред блока, защото пак нямаш пари и за бензин.Извини ме, ако съм разбрал погрешно, но ти критикуваш идеята техните да му купят кола ПО ПРИНЦИП или да му купят кола за 3 000, 5 000, 10 000 ... с годишна поддръжка за 2, 3, 4 и т.н. хиляди? Защото двете нямат нищо общо - първото е "грешно" родителско поведение, второто - неправилна преценка на (в случая) колегата. Ти срещу кое си по-точно?
Имам познати, които с 500 лева заплата успяват да си поддържат колите перфектни и такива с 5 пъти по-висока заплата с курници. Въпрос И на приоритети, не само на възможности.

toolegittoquit
- майстор
Chefo77 написа: Извини ме, ако съм разбрал погрешно, но ти критикуваш идеята техните да му купят кола ПО ПРИНЦИП или да му купят кола за 3 000, 5 000, 10 000 ... с годишна поддръжка за 2, 3, 4 и т.н. хиляди?Чефо, приятелю, ако първото е въпрос на субективно мнение, то второто факт. Аз имам право на субективно мнение. Но иначе действително инвестицията за покупка на автомобил е само начална и после ще се наливат още пари. Не е важното дали можеш да си купиш един автомобил, а дали поддръжката няма да ти излезе непосилна след това. И не само поддръжката, ами и ремонтите. Да, според някои моето мислене означава да си караме старите гробници, но за какво е "нова кола"(ама втора употреба), ако ти изпива кръвчицата?

Що иде реч за приоритети, за мен лично возилото не ми е първи приоритет. Да, трябва ми да пътувам и да си върша работата, например. Но не, не си отделям от хапката на мен и моето семейство, така че поддръжката да я прегладувам. За това по принцип разни индивиди, които жертват много, за да си карат "новата кола" с "космическа цена на поддръжка" не ги разбирам. Колата е едно тъпо желязо. Голяма работа като ми е по-стара колата примерно. Хич не ми дреме, не съм тръгнал да избивам комплекси с вещомания.
Та за това си мисля, че NV прави необмислено нещо. Защото нарочно попитах от къде са парите. Щом той ги няма и не работи за една добра заплата, така че да ги е спестил лесно, а после казва че поддръжката ще е от неговият джоб се оказва, че ще си купи едно возило относително ново и с относително скъпа поддръжка, части и ремонти, а после бог знае с какви пари ще го поддържа, защото то си е бирник и си иска своето. И като нямаш един солиден лев за поддръжка и ремонти на новото возило, ще стане по-голяма кочина от 15-20 годишна барака. Дано да не съм лош пророк и да си го кара със здраве, щом има кой да му даде пари да го купи.
hidrazin
- майстор
Kirilpm написа:...Благодаря ти от сърце,че преразказа думите ми за живота на катализатора,дори ги преразказа по-добре от колкото аз съм го написал,...Нищо не съм преразказал. Просто коригирах грешните ти постове и толкоз.
Не мислиш ли че е доста нагло да си изкарваш постовте верни, след като една камара хора ти обясняват че са грешни?
А относно древната професия - за да се убедиш че не си падам по нея, ще ти го кажа направо.
Познанията ти за катализаторите, как работят, какво се случва в тях, кога и как се повреждат ... са точно толкова,
колкото са и познанията на баба Пена от Бусманци относно това как се изчислява специфичен импулс на ракетен двигател.

nv952
- майстор
Стиви написа:Честита нова кола Колега! Пожелавам ти много безаварийни километри с нея и много незабравими спомени на задната седалка.Мерси Стиви

dadko написа:Малко офтопик, ама то цялата тема стана offМи кЪт гледаш кога за последно е бил активен профила на Тинки и кога е регистриран тоя tool...бла бла.Нали знаеш, че на Тинки всички са му виновни.toolegittoquit-Тинки ли е?
Почвам да се съмнявам нещо

Пък и той да е..кво толкова.
Да си спами като му е кеф.

Прикачен файл
tinki.JPG (21.75 KиБ) Видяна 1005 пъти
Прикачен файл
tinki2.JPG (14.79 KиБ) Видяна 1005 пъти
Kirilpm
- специалист
ESPACE написа:Е какво има да коментираш? Оловото в антидетонационната добавка тетраетилолово се свързва с платината, родия и паладия и чао катализатор. Каква Варшава, какви 5лв? Изказвай се по ясно и технически издържано и няма да има нужда да се обясняваш като ощипана мома!Каква ощипана мома бе колеги и какви знания?Тетраетилолово от години не се слага в бензина,който е по бензиностанциите.А ние говорим за катализатори на дизелова кола,какво тетраетилолово в нафтата ви преследва?Във форума иди ела,ама някъде,където има някои поне малко наясно с нещата не споменавайте тетраетил олово и дизел заедно.
Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература