Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
profesionalist_wood - майстор
Имам събрани 200 лева в стотинки по 1ст. 2ст. 5ст. :-D
и други по 20 ст. и 50 ст.

Ще ми ги вземат ли в банка или в пощенски клон? :? особено тия по 1 стотинка.?
ivouz - специалист
Първо опитай в някоя вървежна аптека.
ZEDYCUS - майстор
Най добре иди да си платиш сметката в Енергото. :-D
Andri01 - майстор
За жълтите стотинки вземат някаква такса...била за броенето им/ е,нищо че е машинно/.
DundyTheCroc - майстор
Дори монетата от 1 ст. си е законно платежно средство и няма как да ти откажат. Такса може да искат ако отиваш да си ги уедриш, иначе ще броят като финикийци :)
lov - майстор
Ако искаш да ги уедриш взимат такса. Но съвсем спокойно можеш да поискаш да си ги вкараш в сметката. Не че после като ги теглиш на банкомата няма да си прихванат пак.
Освен парите в България и като официално платежно средство са и държавните гербови марки. Когато се отнасят за такси към държавни институции. Имаше един чешит дето ги осъди на тая тема заради издаване на документи за самоличност. В место да плати такса през банката и те да си вземат комисионната беше облепил с гербови марки.
Иначе и аз съм за идеята да си плати човек тока или данъците. Но пък банките са най големите кожодери.
dundurma - специалист
дори и да искаш да ги вкараш по сметка,КРЪВОПИЙЦИТЕ ИСКАТ КИНТИ ЗА БРОЕНЕ
Стиви - специалист
Ако знаеш как им се радват на касите на пощата. Преброй ги и ги опиши по номинал (най-лесно става да ги претеглиш) и отиди си плати някоя сметка с тях. Кажи им че ако ти нямат доверие, ще минеш да си вземеш бележката по-късно, когато имат време да си ги изброят. След това те самите ще те питат имаш ли още стотинки :wink:
inspo - майстор
Ако са разделени по копюри таксата е 2-3 лв за 200 кинта
dyaneff - майстор
За купюри няма такса, но за монети искат.

Тема "Необичаен въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: