• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 17
Всички въпроси за вилата.
crez - майстор
Не забравяй, че туите могат да разбутат камъка след време с корените си. За това събори зида, изидай го отново с цимент и пясък, или отлей цял зид монолит с пояса и тръбите от бетон. Идеята за готов бетон е добра, аз също подкрепям мнението за Б-20.
nv952 - майстор
Първо един въпрос.
От къде мога да намеря такива палети.
Ако са безплатни още по добре. :prayer:
За Бургас става въпрос.
Изображение

Голямо събаряне беше :sad: но приключих :)

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
jorkataG - специалист
Гледам че в листата има и мразоустойчив бетон какво мислиш по въпроса щото няма да е само бетон а ще стане като замазка тоест ще изливаш покрай камъните.
stenmark - специалист
На снимката е европалет т.е не е без пари.Във всеки строителен /и не такъв би трябвало/ има,но не вярвам да ти предложат добре запазени.
kr1100 - майстор
Във Варна има- 2 ра младост. В довра на "Варна Комерс" - миналото лято ги продавах по 3-4лв / спомени/. Мога да питам за актуална цена
nv952 - майстор
:)
Имам един въпрос.
Откраднах си снимката от колега от форума.
Въпроса е:
След като стената е правена с жълта пръст ще може ли да се замаже с някаква замазка.
Желанието ми е да стане чат-пат равно и да се боядиса. :?:
Мислех си да я направя с стиропор и после да се направи пак някаква замазка.
Изображение
ivouz - специалист
Ще може ,що да не може варов р-р +малко цимент .Фъргане му е майката!(Нещо с което аз
не се справям)
Другия вариант е да налепиш стиропор с желаната от теб дебелина и да шпакловаш с лепило и мрежа!
Става доволно гладко пък и изолация!
Под замазка имаш в предвид мазилка нали?
crez - майстор
Ако стената е като тази на снимката мажи спокойно с хоросан. Това че е зидана с кал няма никакво значение, важна е тухлата. Тези жълти тухли са много добри.
nv952 - майстор
ivouz написа:
Другия вариант е да налепиш стиропор с желаната от теб дебелина и да шпакловаш с лепило и мрежа!
Става доволно гладко пък и изолация!
Под замазка имаш в предвид мазилка нали?
Мислих го варианта със стиропор :?
Само дето изолация няма да ми трябва.
crez написа:
Ако стената е като тази на снимката мажи спокойно с хоросан. Това че е зидана с кал няма никакво значение, важна е тухлата. Тези жълти тухли са много добри.
Тя стената още не е направена :sad:
Затова първо питам.

Идеята ми е с тухлите на снимката по долу да направя стена която да разделя двора (вместо ограда-тъй като сега там съседа си гледа животните и идват миризми и т.н.)
Понеже искам да спестя някой лев ще я направя с жълта пръст.
А тухлите ще са различни.
Парченца,цели,четворки...квото намеря.
И след като я направя да се поизмаже ли и аз не знам как да го кажа.
Само да не си личи че оградната стена е правена с пръст и с тухли събирани от всякъде.
Изображение
crez - майстор
Няма значение,щом са печени тухли(а не кирпич) зидай (може с хоросан, може и с кал) след това мажи спокойно с хоросан както е писал колегата ivouz. Зидаш, пускаш майки и хвърляш хоросан, теглиш с мастара и малко като дръпне(започва да се напуква) започваш да пардашиш, пръскаш с вода и пак пердашиш. Това излиза най-евтино. Мисля че готов разтвор за 1м3 е 60-70 лв. Ако взимаш сух в чувалчета ще излезе доста по скъпо. Проверено на практика :lol:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 17

Тема "Ограда-колове и врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: