• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Tonyk - напреднал
Здравейте,

Имам следния въпрос - трябва да направя един куфар в банята за да затворя тръбите на парното. И за да циркулира въздуха трябва да оставя отвор отгоре и отдолу с решетка. Все пак е топла банята през зимата.

Това което ме притеснява, че ако затворя тръбите със зелен гипсокартон, влагата ще влиза през отворите ... и не знам колко е добре да се прави така? Гледах, че има картон със стъклен воал дето го дават още по-добър за влажни помещения?

Майстора предлага вариант с итонг блокчета, но пък ще се наддаде повече ... а банята е много малка.

Как ще е най-надеждно да се направи? Доста, често попадам на теми с проблеми на гипсокартона в банята :(

Благодаря Ви!
jekasus - майстор
UD профил 28мм + картон 12.5 мм = 40.5 мм.
Итонг = 50 мм, 10 мм разлика, но е здраво. А гипскартон в банята е по-хубаво да е на два пласта, тогава и двата варианта са почти наравно.
Tonyk - напреднал
Искам да направя и една ниша над структурата за вграждане, но тя мисля че няма как да се оформи с итонг - но там и да е картон ще е от горе до долу с плочки и няма да има отвори. Не би трябвало да има проблеми нали?

Иначе от къде мога да купя този картон със стъклен воал - дават го, че е много по-добре от зеления ?

Мерси!
chapara - майстор
Tonyk написа:
Искам да направя и една ниша над структурата за вграждане, но тя мисля че няма как да се оформи с итонг ...

Мерси!

Какъв е проблема и там да си с итонг, той ще легне на структурата - металната част :wink:
jekasus - майстор
Tonyk написа:
картон със стъклен воал
Ако този - http://www.rigips-bg.com/suho-stroitels ... omeshtenia, то наистина е по-добър от зеления, къде да се купи при вас не знам, по спомен цената е 13-15лв за м2.
stenmark - специалист
Нека Чапара да покаже структура облечена с итонг.Понеже не вярвам това да се случи,каква е идеята върху картона да ляга итонг и т.н.Джеки е прав че картона трябва да е двупластов,но не съм убеден че с итонг е по-здраво.За бързината там изобщо няма коментар.И последно дано да стане толкова право с 5см.
jekasus - майстор
Първата ми структура е със итонг :-D , после минах на двоен зелен гипскартон.
Най-доброто за мокрите помещения е аквапанел, но е и най-скъп.
Итонга е по-добър от гипскартона в случаи, когато трябва да се затвори широк куфар, като щрангове в панелките.
chapara - майстор
stenmark написа:
Нека Чапара да покаже структура облечена с итонг.Понеже не вярвам това да се случи,каква е идеята върху картона да ляга итонг и т.н.Джеки е прав че картона трябва да е двупластов,но не съм убеден че с итонг е по-здраво.За бързината там изобщо няма коментар.И последно дано да стане толкова право с 5см.
Искам да направя и една ниша над структурата за вграждане
Че може - може, но идеята ми беше за етажерката или там нишата над структурата :wink: а другото с картон. Даже си има и структури за обзиждане :wink:

http://praktiker-online.bg/userfiles/pr ... _52000.jpg

Обзиждал съм , но нямам снимки :razz:
Tonyk - напреднал
Структурата ще бъде отгоре с плочки и там сигурно няма да е проблем да го направя на двоен картон с стъклен воал?

Притеснява ме куфара при тръбите, защото картона ще бъде плътно до тях и при нагряването на тръбите - възможно ли е да пука? Плочките ще ги лепим с Боро флекс.

Реално там ще има и отвори да циркулира топлия въздух от където може да влиза и влага през останалото време?

Малко по-дебело ще стане с итонг-а, но ако е по надежно за влагата - ще е по-добре?

Вие как бихте го направили ? :)
chapara - майстор
Tonyk написа:

Вие как бихте го направили ? :)
Ето това е въпроса или сте го правили :wink:

Отвор по предварително закупени жалузи, които зимата са отворени, а лятото затворени ,виж отвора:wink:
Изображение

същия го има и долу, ето тука с монтирани жалузи

Изображение
Изображение

А иначе за обличането с картон? Преди картона постави паронепропускливо фолио, залепено с двойнолепеща се лепенка за конструкцията и след това заший картона :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Гипсокартон в банята - отвори за тръби?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: