Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
griffin - майстор
Тръбата е с диаметър 20мм, за завоите не знам счупи ми се ренгеновото зрение :-D. Жилото което се опитвам да прокарам е от стъкловлакно като в началото има малка тежест като това Изображение. Вариант с водопроводчик не ми се предприема т.к цената ще е бая солена :). С прахосмукачка не става номера, това беше едно от първите неща дето опитах, но в другия край на тръбата няма никой.
bobko - специалист
Копане му е майката. :)
Neno Er - специалист
bobko написа:
Копане му е майката. :)
Както казвал чукчата от вица:
– Нада трактор. :lol:
griffin - майстор
Мерси на всички, като го свърша ще пусна ъпдейт :-D
toolegittoquit - майстор
Според мен е добре просто да пуснеш една нова полиетиленова тръба. Фи-то на текущата е много малко. Препоръчвам ти да има лек ъгъл и да излиза над земята, за да не се задръства с пясък, също както и след поставянето на кабел да се запуши отворът с пяна или силикон, а може и друг материал, само да не се пълни с вода и пясък.
nikolov333 - майстор
Аз щe се повторя, само че по-подробно.. :-D Най-лесния вариант е да изкопаеш 50 на 50 см дупка в земята до външната врата, където можеш да откриеш тръбата.После палиш една свещ :prayer: и почваш да буташ в тръбата некъв дълъг и твърд кабел с малко вода от маркуча, като гледаш да не текне от другия край разбира се. Ако не стане, почваш да разкопаваш тръбата докато стигнеш до отпушената част. :wallbash:
П.П.Не знам дали е възможно да вкараш вода в тръбата от към къшата и да пробваш вместо жилото направо с твърд кабел, като му навиеш малко тиксо в началото, за да не задира в тръбата. Ако тръбата е вътрешно ф.20 и не е смачкана по трасето с това жило спокойно ще вкараш 3*2.5 СВТ, а не вярвам автоматиката на вратата да и трябва 3*4 така че няма нужда да сменяш цялата тръба. В най-лошия вариант ще копаеш 15 метра и то в двора на къщата, което е по-добре отколкото да почнеш да къртиш от таблото към двора :partyman:
vk - специалист
Какво стана има ли резултат ?
Не рабрахме също на колко метра под повърхността е тази закопана тръба?
Neno Er - специалист
vk написа:
Какво стана има ли резултат ?
Не рабрахме също на колко метра под повърхността е тази закопана тръба?
Сигурно е открил нефт и за това си трае. :lol: :lol: :lol:
griffin - майстор
Нее, не съм милионер още :-D просто отпуски други ангажименти :-). Вода нямаше как да пускам че щях да си напълня гаража. С кабел незнам дали щеше да стане че имаше кофти направени чупки, но както и да е. Почнах да разкопавам канала от там дето го виждах, но никъде не видях натиснато или ударено по цялата дължина. Почнах да вкарвам жилото и до там до където стигаше режех тръбата, оказа се че има наслояване на кал която се беше втвърдила. В крайна сметка открих 4 задръствания и съответно канала стана на салата :-D, така че го подмених директно и заедно с това потготвих и останалата част от кабелите до съседната колона за датчиците и моторите :-D.
Канала беше закопан на около една педя под повърхността отстрани на алеята за коли.
Мерси на всички отзовали се.
toolegittoquit - майстор
griffin написа:
Канала беше закопан на около една педя под повърхността отстрани на алеята за коли. .
1 педя е малко за ток. :idea: Копай по-дълбоко.

Тема "Запушена тръба за кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: