• 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kuger - майстор
AAsat написа:
Снимката е от днес от нос Калиакра - след като се влезе през първата порта - вдясно, примерно 10-15 метра напред. Не знам има ли напрежение - може и да няма.
"Бърза връзка", тип "времянка" :shock:
bobko - специалист
kuger написа:
AAsat написа:
Снимката е от днес от нос Калиакра - след като се влезе през първата порта - вдясно, примерно 10-15 метра напред. Не знам има ли напрежение - може и да няма.
"Бърза връзка", тип "времянка" :shock:
Временно за постоянно :lol:
pipilica - майстор
AAsat написа:
Е що не аз имам такава времянка от 6 години и всичко е ОК имам и други абсурди, май ще трябва да ви ги снимам.
moimoimoi - майстор
преди време ходих в ботаническата градина в Балчик и там някви водопади ,слагали осветления,табла и всичко беше във водата,имам снимки ама трябва да ги потърся

преди няколко дена ме викат в една фирма че конструкцията на окачения таван е офазена,а над тавана са скрити разни централи и сот взимат ток от юпс от един офис.и се оказа че всичките 4 контакта на токовия кръг са офазени,а там компютри,юпс,няква централа,климатик,сот и всичко си работи.абсурда е че поне от 10 години всяка година идва частна фирма,лаборатория УЖ им мери зануляване/заземяване/ на контактите.
и как се стига цели 10 години тия контакти да си стоят офазени:
1-фирмата дето е строила сградата е монтирала контакти но никой не е проверил след това зануляването
2-за акт 16 пак трябва да мине лаборатория за да се издаде протокол
3-всяка година минават пак да мерят зануляването на контактите

а собственика на фирмата гледа всичко да е ок,плаща колкото му кажеш .......обаче е факт че контактите са стояли 10 години офазени и само големия късмет че никой не е пострадал
pipilica - майстор
А тия от фирмите дето мерят ги знам, нищо не мерят само парите гледат да ти вземат, идваха у нас да мерят за акт 16 бучиха с един щепсел по контактите и викат "чудесно" всички са заземени, а тя инсталацията е двупроводна и контактите съм ги занулил. Иначе в мазето има яка заземка на нулата.
hidrazin - майстор
pipilica написа:
А тия от фирмите дето мерят ги знам, нищо не мерят само парите гледат да ти вземат,...
Нищо не знаеш. Има фирми, има и фирмички.
:partyman:
kozl - майстор
Ами ко да мерят като в сградата не са монтирани контакти оти собсвениците не плащат, щото после ще ги сменят. Тя рибата се е вмирисала от всякъде. Научил се Ганьо на цигания, с кеф си я прилага, но циганин да го наричат много му дотяга.
LazarGanev - "Велик майстор"
moimoimoi написа:
преди време ходих в ботаническата градина в Балчик и там някви водопади ,слагали осветления,табла и всичко беше във водата,имам снимки ама трябва да ги потърся

преди няколко дена ме викат в една фирма че конструкцията на окачения таван е офазена,а над тавана са скрити разни централи и сот взимат ток от юпс от един офис.и се оказа че всичките 4 контакта на токовия кръг са офазени,а там компютри,юпс,няква централа,климатик,сот и всичко си работи.абсурда е че поне от 10 години всяка година идва частна фирма,лаборатория УЖ им мери зануляване/заземяване/ на контактите.
и как се стига цели 10 години тия контакти да си стоят офазени:
1-фирмата дето е строила сградата е монтирала контакти но никой не е проверил след това зануляването
2-за акт 16 пак трябва да мине лаборатория за да се издаде протокол
3-всяка година минават пак да мерят зануляването на контактите

а собственика на фирмата гледа всичко да е ок,плаща колкото му кажеш .......обаче е факт че контактите са стояли 10 години офазени и само големия късмет че никой не е пострадал
Същия случай имах преди 2 години - работим ППР на терсене място с 2 поялника и по едно време са се допрели двата и гръмнаха както са в ръсете на двамата колеги. Оказа се че единия контакт е занулен правилно, а другия си го е пускал собственика и го е офазил. Така хладилника е работил 7 години офазен :shock:
dyaneff - майстор
Прикачен файл:
Screenshot_1.png
Снимката е от нета. :rolleyes:
KingLin - майстор
Хахахаха първата ми реакция беше "Тия що са боядисали гайката червена :? " :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: