Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
idunno - специалист
Е, квалификационните степени се издават на човека, не на машината.Определението добър или лош шев се отнася за този който го е правил, не за електрожена с който го е правил.Така че всичко идва от устройството зад ръкохватката- познал си.
agj - майстор
Avas_co написа:
А защо няма ПВ за минимална температура?
Това във връзка на това, че след тия каламбури се сетих миналата година в Русия видях при -40 градуса Фрониус да каже "Аааа не ", а на заварчика му се бяха обледили веждите и брадата като свали маската.
Между другото го гледах и през половин час да вкарва машината на топло, че да не му се счупят кабелите.
Е то това не е ПВ ,а работна температура на машината.Обикновено тя се определя в диапазон от -20 до +40 градуса!И за това вероятно има стандарт, но нали чакаме разяснение по всички стандарти.... от спецовете , но по всичко личи че такова няма да има!Може би зададох доста неудобни въпроси,и.......!?
Иначе тези -40градуса са си направо екстремна температура,и едва ли има апаратура която ще работи при подбни условия!Ако изрично не е пригодена за такива!
fore - майстор
Ма как бе agj, Терминатортъ 1-цата си заварява при тия 40 градуса всеки ден. Парне си ръката, че му се е пукнала от пресата и тнт. После бърз душ от разтопен метал за да не се терминира и е готов за спасяването на света.

А и гаранция че повечето от тук пишештите не спират да заваряват на +40. Само чакат да напече Август и опъват машините на Слънце в 2 часа следобед. Да видиш какво заваряване става тогава.
Даже заради тях марковите инвертори са тествани на тия 40+ да издържат.

Само ние двамата с тебе търсиме мижавите 20 градуса, та даже Аз и на 10-15 заварявах.

Задавш ти въпроси, но едва ли ще получиш отговори.

Вчера имах път към магазина на Евромастер и говорих с продавача за инверторите. Спомена ми за един трифазен Фронус. Изгорял. Опитали да го ремонтират. Нямал ремонт. СМД монтаж-залято всичко. Човека щял да го продава на части. :mrgreen:

Сигурно и тоя е тестван на 40+ гаранция.

==========

Само ще вметна че едно време съм ремонтирал за няколко месеца перални машини. Сега чак се замислиш че съвременните такива машини перат при 40 градуса. Аз лично си пера дрешките на тази температура. Добра е като избор за пране. Добре загрява водата. :mrgreen: Еми това е .
dragozow - майстор
Предполага се че като има пари за трифазен Фрониус ще има и за скъп ремонт. Като със скъпите коли. При китайците ремонтите рядко са над 50 лв и рядко са за изхвърляне заради нещо скъпо за ремонт.
pansim - майстор
fore написа:
имах път към магазина на Евромастер и говорих с продавача за инверторите. Спомена ми за един трифазен Фронус. Изгорял. Опитали да го ремонтират. Нямал ремонт. СМД монтаж-залято всичко.
Това че фирма продаваща Райдер, не е успяла да ремонтира Фрониус въобще не ме учудва :lol:
НЯМА залят Фрониус. Там само са лакирани платките. Това че е СМД изпълнение въобще не е причина за отказ от ремонт.
Пример: ето машинка за ремонт. Надписите са на турски, ама е италианско изпълнение /разработка/. Фирмата е HELVI и продава под марката Галилео.
Та въпросния инвертор бе с повреда в управлението което е СМД и в официалния вносител струва 120лв с време за доставка 1-2 месеца както любезно ми казаха :shock:
Е, поправих го...какво като е СМД...

Прикачен файл

IMGP6230.JPG

Прикачен файл

IMGP6229.JPG
IMGP6229.JPG (116.68 KиБ) Видяна 1590 пъти

Прикачен файл

IMGP6233.JPG
IMGP6233.JPG (81.63 KиБ) Видяна 1590 пъти

Прикачен файл

IMGP6232.JPG
IMGP6232.JPG (100.53 KиБ) Видяна 1590 пъти
fore - майстор
Ами всъщност Райдер няма спецове по инверторите и ползва услугите на външен сервиз. Да не забравяме че и инвертора им не е Райдър.

Та въпросният Фронус е правен в сервиз който се занимава строго само с това, а дали е същия който ползва и Райдър не знам. Дали техниците са на това високо ниво което притежаваш ти немога да кажа.

Незнам в София дали има такива големи специалисти като теб, така че може и те да не разбират толкова много и да не са молги да се оправят в този Софийски загубен сервиз ?! Кой знае. :?
Последна промяна от fore на чет юни 25, 2015 1:51 pm, променено общо 1 път.
pansim - майстор
И малка фотосесия :) на ЕСАБ, трифазен.
Вижда се ясно, че няма и помен от каквато и да е заливка. Само прецизно лакиране!!!

Прикачен файл

IMGP6237.JPG
IMGP6237.JPG (105.84 KиБ) Видяна 1578 пъти

Прикачен файл

IMGP6236.JPG
IMGP6236.JPG (110.4 KиБ) Видяна 1578 пъти

Прикачен файл

IMGP6235.JPG
IMGP6235.JPG (99.34 KиБ) Видяна 1578 пъти

Прикачен файл

IMGP6234.JPG
IMGP6234.JPG (99.02 KиБ) Видяна 1578 пъти
pansim - майстор
Fore, всъщност си прав. Само загубеняци като мен се занимават с мъката да определиш повреден елемент в СМД платка. Останалите хитреци в София, в сервиза на Киров /официалния вносител на Фрониус/ се занимават само с подмяна на платки. И взимат доста добри заплати...ама не може всички да сме така.
fore - майстор
Може и това да е причината !
Аз само казвам това което разбрах.

Имам колега тук -занимава се чат-пат покрай другите работи да ремонтира УПС-и и захранвания за П-ст. Та и той го гледам че се кюрави да сменя и СМД-та от време на време.
profesionalist_wood - майстор
Хм,затова ли падна реномето на Киров? Брех тия изедници прекаляват вече :? :x
На който споменавам „Киров„ само чувам негативи и псувни.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: