Всичко за дърводелството
Lisko - майстор
Голяма консервена кутия (от маслини) е в основата на тази ми идея, но работата е предимно дърводелска.

Понеже при работа в градината, колената ми създават проблем се замислих да си направя някакво ниско столче. Първият вариант беше с кутия от кафе - той още е налице, но като първи вариант е доста неугледен. При него долната част на кутията не беше защитена с нищо и скоро започна да се износва (при използване върху цимент или асфалт). По-долу виждате втората версия която е направена с кутия от маслини. За долу и горе изрязваме два кръга от дъска които да паснат в кутията и върху горния завинтваме една малко по-голяма дъска с елиптична форма за седалка. Най-отдолу залепваме гума. Накрая кутията се боядисва. Аз имах под ръка останал бронзов/меден металик та я пръснах три пъти с него. Дъските са кедрови от старата ми ограда - стояли са под открито небе 30-тина години. По-калпавите ги изгорих за отопление, по-свестните отделих за употреба.
Ето една снимка на готовото столче и едно видео с по-горните инструкции в разширен вид.
Видеото е малко в стил пантомима... или по-скоро стил "стюардеса обяснява преди излитане" :mrgreen: за да е разбираемо и за не-българоговорящата аудитория.
Сега работя върху трета версия - по-високо столче от две консервени кутии и ще го покажа следващия път.
Изображение

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zbtgOMR0byY[/youtube]
griffin - майстор
Добре е станали, ние имаме подобни като конструкция в двора, направени са за сядане като се натрупат повече гости :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Всъщност стилът е много удачен :-)
teon - специалист
...на туй столче ше му ходи едно варелче от карбид -за маса :) ...

Тема "Градинско столче от консервена кутия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: