Ел. инструментите. Консумативи.
profesionalist_wood - майстор
Гледам че вече са започнали да внасят качествените бензинови триони ЕСНО от Северна Америка :roll:
http://www.onlinemashini.bg/brand/echo/all/2

Засега ще чакаме POULAN които са добри за парите си
dragozow - майстор
Poulan е марка на Husqvarna от няколко години и няма да има в България. Същото е и с Jonsered. Остават на пазарите, където вече имат силни позиции.
crez - майстор
Калояне, защо режа с руска верига, минава през гвозвей и продължава да реже,(малко почва да криви ряза) а оригонската остава без зъби като мине през гроздея. Има ли по-читави вериги , от по-добра стомана, тези са като СТ3. След три заточвания на машина не остава нищо, а руска я точа 10 пъти и все още има зъб. Като специалист кажи ми има ли възможност да приспособя Jonsered-та да реже с руски вериги?
koveslav - майстор
crez написа:
Калояне, защо режа с руска верига, минава през гвозвей и продължава да реже,(малко почва да криви ряза) а оригонската остава без зъби като мине през гроздея. Има ли по-читави вериги , от по-добра стомана, тези са като СТ3. След три заточвания на машина не остава нищо, а руска я точа 10 пъти и все още има зъб. Като специалист кажи ми има ли възможност да приспособя Jonsered-та да реже с руски вериги?
Вземи си шина и водещо колело на стъпка .404 и дебелина на канала 1.6мм.След това дай да ти презанитят руски вериги на подходящ брой звена за вече избраната дължина на шината.
Преди такива промени пробвай на старата шина една верига RS на Щил,може да останеш по-доволен от резултатите.Доста по-издръжливи са от Орегонските
.
fore - майстор
Jonsered се продава в магазина на Хусквана до Пазара !
iivanov - майстор
koveslav написа:
Вземи си шина и водещо колело на стъпка .404 и дебелина на канала 1.6мм.След това дай да ти презанитят руски вериги на подходящ брой звена за вече избраната дължина на шината.

.
Мм , дали ще е удачно? Все пак оборотите та йонсереда са в пъти над дружба и урал. :? Да не стане сакатлък...
dragozow - майстор
Със стъпка 404 рядко има машини, не е ясно дали машината ще го понесе, трябва да е мощна. При старите модели на McCulloch такава верига имаше на един модел 72 см3. Jonsered може да се продава някъде, но е поне отпреди 4 години, просто не се внася. Между другото имам достъп до оригинални части за тази марка.
iivanov - майстор
dragozow написа:
Между другото имам достъп до оригинални части за тази марка.
=D> =D> =D> Сега , ако кажеш , че имаш достъп до предпазни мрежи за старите дърварски каски на хуск , ще имаш още =D> =D> =D> .
dragozow - майстор
Няма части за каски. Те моделите ги сменяват вече всяка година и не са скъпи. Имат много хубави облекла за дърворезачи, но цените не са за нашия пазар и са почти непродаваеми.
koveslav - майстор
iivanov написа:
koveslav написа:

.
Мм , дали ще е удачно? Все пак оборотите та йонсереда са в пъти над дружба и урал. :? Да не стане сакатлък...
Човека пита дали може,аз му отговарям как може да го направи.А дали машината ще устиска на зора,или веригата на оборотите.....Не вярвам да се скъса верига,по-скоро на машината няма да се справя.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: