• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
fox_vt - майстор
От любопитство минах през офиса им да поразпитам и да поразгледам.Оказа се че нямат в наличност там да ми покажат а в сайта им половината модели вече не са налични а другите ограничени.На въпроса нали пак ще докарате малко се оказа под въпрос.Та откъм техническата част-няма рам в комплекта,поддържа до 16 Гб две плочки по 8 уж от по бързите 200 кинта,SSD то също не е включено 128Гб на самунг още 180 кинта това без ддс.Крайна цена малко над 1000 лв по точно 1094лв за предния модел на този който е 360$.Захранването е обикновенно лаптопско 19 волтово не е вградено.Няма вентилатор вътре всичко е с пасивно охлаждане.В ибей е на същата или по висока цена.Очевидно за толкова пари може да се купи добър геймърски декстоп компютър.

И един малко страничен въпрос така и така съм я зачоплил.Мога ли на стария кошник да му добавя едно SSD да речем 64 гб или по голямо,ей така за лек ъпгрейт.И ако може какво ми трябва откъм хардуер освен диска
miroki - майстор
128 сложи. 64 е малък за 7 ца.
Има и програми, а и самият месец след инсталация става с двоен размер.
Ще се стартира по- бързо уиндоуса и програмите. Но основно в стартирането е разликата и записа.
Какъв ти е кошника сега?
fox_vt - майстор
Ами не е много читав :lol: Дъно Gigabyte GA-M61SME-S2L v2 , Видеокарта NVIDIA GeForce 8400 GS (256 MB),Рам 2Gb.Харда е 250 Gb SATA2.А идеята е ако взема SSD да го монтирам за сега на този комп а по късно и на новия какъвто и да е.

SSD то съм замислил да е Samsung 850 Pro Series 2,5'' 128GB
nikolov333 - майстор
fox_vt написа:
Ами не е много читав :lol: Дъно Gigabyte GA-M61SME-S2L v2 , Видеокарта NVIDIA GeForce 8400 GS (256 MB),Рам 2Gb.Харда е 250 Gb SATA2.А идеята е ако взема SSD да го монтирам за сега на този комп а по късно и на новия какъвто и да е.

SSD то съм замислил да е Samsung 850 Pro Series 2,5'' 128GB
Аз съм с 840EVO 250GB на двата лаптопа взех ги по 240 лв.преди година. Разликата е огромна с Windows 8.1 направо летят :supz:
PRO серията на Самсунг е за 3д моделиране и по голямо ежедневно натоварване. За обикновенна употреба няма да усетиш разлика освен, че вероятно ще изкара повече във времето, но при 60 лева разлика в цените м/у EVO и PRO не е проблем. Заслужава си. :partyman:
П.П. Намерих една много добра класация на SSD дискове тук.
sstefanov - майстор
Аз съм купувал от тук:

http://www.itx.bg/

Вече 1 година 2 машинки работят 24/7 без никакви проблеми.
miroki - майстор
Предполагам, че си с някой 5000+ процесор
Преди 2 месеца смених моя такъв, като взех дъно на Асус H81M-E, с процесора на интел, юбилейния 3200 мхз. G3258, 8 GB ram И видео GT 730 2 gb, DVD, че старото бе IDE. Като цяло ползвам само кутия, захранване, Хард Диск. От стария компютър.
АМД то е иска повече ток, така, че захранването става и за новия. Пък и моето бе фортрон.
Това ми излезе около 500 лв.
Така, че по-добре ъпгрейд процесор и дъно, отколкото хард диск.
fox_vt - майстор
Опс забравил съм процесора да напиша,да бе 5000+ :lol: AMD Athlon LE-1620 2,40GHz.Работата е там че това дъно не е май много подходящо за ъпгрейт,а и определено по малкия размер на кутията си е фактор.Хард диска ми е мерак да го пробвам на този и като се наканя (събера пари) да взема нов комп и да ползвам този хард който ще взема.

sstefanov коя конфигурация си избрал от този сайт и с какъв диск.ОС от там ли си я поръча или си слага сам.Цените са доста по добри само нз дали са с ддс.
sstefanov - майстор
Конфигурацията:

GIGABYTE GA-C1037UN-EU
2GB GOODRAM DDR3 1600 DIMM
USB DOM 4GB Apacer AP-UM004GR23CS-CM
Кутия E-mini 3001 Black 120W DC/DC 12V5A Adapter

Работи само с USB DOM, без друг диск, инсталиран е pfsense. Два такива компютъра ми държат един 100 мегабитов VPN вече година без никакъв проблем.
miroki - майстор
То и повече ще може. Доста.
Аз мислех с 2 рутера да го правя.
Но всеки си е намерил начина.
:)
  • 1
  • 2

Тема "Мини компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: