• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
titi74 - напреднал
Здравейте,първо искам да кажа,че доста изчетох за моторните коси но все още съм пред дилема какво да избера.
На дневен ред са следните модели
STIHL или HUSQVARNA
Тези дни гледах и една ALPINA която с цената си и техническите данни ме обърква допълнително.
Искам да кажа,че косачката ще се ползва два три пъти в годината за косене на малко над декар място,като няма да е само трева,но и къпинаци и храсталаци.До колкото разбрах Щила и Хуска за тези модели са със трансмисия тип жило(поправете ме ако бъркам) докато Алпината е с твърда трансмисия което ме навежда на мисълта,че е по надеждна като изпълнение.С тази кубатура и конски сили коя би въртяла добре и диск без да се затормозява,тъй като споменах че няма да се ползва само за трева.
Гледах и разни китайци(като имена),но за сега мисля да се въздържа от подобна покупка.
Stefan_62 - майстор
Ами виж сега колега, явно си чел из форма за моторните коси, а може и да си пропуснал, доста има изписано.И трите вариянта са добри, само дето Щилката ми се струва слабичка за това което си описал, че ще косиш. Вариянта с твърдата трансмисия е по-добрият от жилото, но при по-мощни коси това не е проблем. Аз скоро си заприходих една Щилка / също с вал/ , но на двойно по голяма цена и да ти кажа съм много доволен. Която и да избереш няма да сгрешиш, но споед мен за тези пари Алпината с твърдата трансмисия е по-добре. Има и доста качествени китайчета доста по мощни, но там вече е на късмет, аз си чупих глават 4-5 г. с един китайски боклук и затова си взех нещо качествено. Щом си решил си вземи доказана марка. Успех в избора. :drinkers:
iivanov - майстор
Щил или хуск е въпрос на предпочитания , но моделчетата им ,на които си се спрял не стават за диск. За диск задължитело си трябва машина с вал. В темата "случайни попадения" бях пуснал линк , към една доста мощна алпина храсторез. И на привлекателна цена.
titi74 - напреднал
С две думи малко мощтност няма да е в излишък и както си мислех и за трансмисията.Още един въпрос моделите на Алпина къде може да се намерят в България,да не я купувам от Испания :)
stonesour - специалист
titi74 написа:
С две думи малко мощтност няма да е в излишък и както си мислех и за трансмисията.Още един въпрос моделите на Алпина къде може да се намерят в България,да не я купувам от Испания :)
бриколаж продават алпина.
profesionalist_wood - майстор
А за тия пари от показаните на колегата има ли друга машина със диск освен алпина?
iivanov - майстор
Тая алпина е тежък професионален клас - малко са по-мощните машини от нея. А диск върти всяка машина с вал , вкл. и китайките. Иначе от наложените тук марки - не. На Стефан щила е ,мисля, най-малкия модел с вал , а цената е почти два пъти отгоре. Подробност за дисковете.Наскоро ми трябваше спешно диск и се разходих насам-натам. НЕ СЛАГАЙТЕ КИТАЙСКИ ДИСКОВЕ НА МАРКОВИ МАШИНИ - НЕ СА РАЗЧЕТЕНИ ЗА ОБОРОТИТЕ ИМ.
profesionalist_wood - майстор
Дали се внася в България?
iivanov - майстор
Коя ?
Между другото алпина стига е италианошведско обединение и машините им се предлагат като алпина и стига,като се различават по цвета.Сивите са алпина , а жълтите - стига.
  • 1
  • 2

Тема "Коса STIHL или HUSQVARNA" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: