• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
marian1 - майстор
Здравейте - имам нужда от помощ за изграждане на сигнализация, която да сигнализира присъствието на човек. Ще се ползва на уязвима тераса. Идеята ми е ако някой се качи на терасата, това да алармира квартала. Терасата е дълга около 6,5 м. Нещата които ще се монтират, ще се ползват във външни условия - моля дайте идеи за това.
Представям си нещата горе-долу така - някакви датчици, които когато си лягам ги задействам чрез ключ за осветление, или някой ключ, който да е закачен към балконската врата и при отваряне - изключва алармата. Това го правя, за да защитя и съседите - тази сутрин, са се качили през моята тераса в тях :x

П.С. РАЗМИСЛИХ вече мисля за цялостна система - не Китайска - трябва ми: Охрана на 2 тераси, 2 стаи, външна врата и дистанционно - другите стаи мисля не са заплашени. Моля препоръчайте нещо като марка и модел - с нормално качество - не търся най-ниска цена, а по скоро задоволително качество!
Последна промяна от marian1 на нед юни 28, 2015 1:50 pm, променено общо 2 пъти.
lyubohar - майстор
Ако имате СОТ-само още един датчик.
Напишете "домашна аларма" тук във форума,или в гугъла и ще излезе безброй информация.
Предлагат се доста елементарни и евтини неща.
На моя балкон имам един датчик вързан за сота.
Освен това съм сложил лампа с датчик на движение.
marian1 - майстор
Нямам сот, искам само сигнализация за присъствие. Търся, ама не разбирам - за това ми се иска, някой по разбиращ да каже 2 думи.

П.С. РАЗМИСЛИХ вече мисля за цялостна система - не Китайска - трябва ми: Охрана на 2 тераси, 2 стаи, външна врата и дистанционно - другите стаи мисля не са заплашени. Моля препоръчайте нещо като марка и модел - с нормално качество - не търся най-ниска цена, а по скоро задоволително качество!
Nimi - специалист
Охрана на открита тераса - екзотична задачка.
Инфа бариера или комбиниран датчик. По-добрия вариант е охраната на врати и прозорци към терасата.
marian1 - майстор
Аууу гледам ти в подписа аларми - ти си моя човек! Моля те помагай - тази материя ми е непозната.
Не може ли да сложа една инфра бариера? Терасата е с бетонно чело към 1м ( като басейн) - ако се пусне един диагонал, единия е външен, другия диагонал е към блока. Как работи тази бариера? гледам че има различна дължина на тялото - това означава различна ширина на лъча ли? лъча с тази ширина ли върви? Какво е комбиниран датчик - как работи?
Моля препоръчай какви части са ми необходими - не искам китайци. Не съм богат, но и не тъня нещата.
ky-kyy - майстор
А с нещо такова, не става ли :)

Изображение
lz1wvm - специалист
marian1 написа:
....Това го правя, за да защитя и съседите - тази сутрин, са се качили през моята тераса в тях!...
И какви датчици трябва да се монтират,за да не хващат съседите.............
Nimi - специалист
marian1 написа:
Терасата е с бетонно чело към 1м ( като басейн) - ако се пусне един диагонал, единия е външен, другия диагонал е към блока.
Не ми стана много ясно. Някаква скица за илюстрация?
marian1 написа:
Как работи тази бариера? гледам че има различна дължина на тялото - това означава различна ширина на лъча ли? лъча с тази ширина ли върви?
Ами.. ориентирал си се, че има лъчи и реагира на прекъсването им. А лъчите са... тъкни :-D
Различната дължина предполага и различен брои лъчи. Ето ти едно упътване за моделите за врати и прозорци.
http://www.almaks.rs/sites/default/file ... ta-eng.pdf

Комбинираните датчици използват паралелно две технологии с цел избягване на фалшиви сработвания.
Здравейте тъй като темата е за тераса и СОТ, каква е вероятността при използване на този датчик Paradox DG85, да се задейства алармата, ако на балкона има проснато пране.
hidrazin - майстор
Голяма, особено от близко разположено пране.
Тези датчици не са за открити пространства.
Що не се консултирате със СОТ фирмата???
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Изграждане на сигнализация на тераса? Вече дом!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: