• 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 63
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
lov - майстор
Гледах едно правено от бутилка за въздух на камион. На третата година почнало да се разпада. Та мисълта ми е да гледаш да е от по дебела ламарина иначе язък за труда. По добре от бойлер нищо че е по малък диаметъра то и тях вече ги правят от вестник ама.
Krass - майстор
Печка за валандъра
Прикачен файл:
10430052_945603185464880_7649028377183492433_n.jpg
10430052_945603185464880_7649028377183492433_n.jpg (112.77 KиБ) Видяна 2849 пъти
kuger - майстор
Аз си имам печка от бойлер, ама не става за носене, поне 30 кила е.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
3 джанти тежат повече от 30 кила
hidrazin - майстор
n_a написа:
А колко тежат ДВЕ джанти? Още една малка ракия и може да станат 4 или 5. :-D
И за сведение - една ламаринена джанта 14" е под 10 кила (около 8-9кг). Халуминиевите са по-тежки (поне някои).
Така че дори и три джанти пак ще са под 30 кила.
:partyman:
kuger - майстор
hidrazin написа:
n_a написа:
А колко тежат ДВЕ джанти? Още една малка ракия и може да станат 4 или 5. :-D
И за сведение - една ламаринена джанта 14" е под 10 кила (около 8-9кг). Халуминиевите са по-тежки (поне някои).
Така че дори и три джанти пак ще са под 30 кила.
:partyman:
И аз така си мисля, но колежката беше писала, че е тежка категория, та ме е страх да споря с нея :-D :-D
Утре, т.е. днес ще тегля една 13 цолова, че такава имам, но по спомен надали ще мине 6 кила.
А, джантите са две и не са от камион :shock:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Сложих очилата, извинявам се, простете :-) В нета има теглата на джанти...
Илчо Илиев - майстор
Krass написа:
Автомобилна бутилка за газ.
И аз си мислех за нещо такова, не ,че съм намерил де,но ме притеснява рязането....
lov написа:
Гледах едно правено от бутилка за въздух на камион. На третата година почнало да се разпада. Та мисълта ми е да гледаш да е от по дебела ламарина иначе язък за труда. По добре от бойлер нищо че е по малък диаметъра то и тях вече ги правят от вестник ама.
Малък е диаметъра на обикновения водосъдържател,а идеята е да се използва при затворено състояние и над скарата да има поне 25-30 см...
Гледах един тип как пече пилета на такова барбекю, ръга им на пилетата по един кен(отворен) бира и ги слага прави на скарата,затваря барбекюто и това хем се опушва,хем се изпича...
Аз имам барбекю с грил, но няма как да стане тоя номер,а и с тая система ми се струва,че ще е по-лесно да се опушват/жарят меса и риби, та за това ....
lov - майстор
То ако разцепиш един водосъдържател и с малко напъване може да се отвори на твоя размер но си е хамалогия и трябват 2 за да стане номера и страниците трябва да дири отделно ламарина. Иска си обикаляне по често по вторични суровини и все ще изскочи нещо.
Иначе рецептата за пилето съм я давал някъде из форума и най добре става направо на огъня в тенекия от сирене.
Илчо Илиев - майстор
Абе разбрах каква ти е идейката,но си е голяма хамалогия, по-добре да си сгъна по размер ....
То рецептата е ясна,но от де тенекии, от бая години и сирене и маслини все в кофи продават.....
От друга страна , за да я направя тая хитрина с тенекето, в къщи няма как да стане, нямам подходящо място за палене на огън..
Благодаря за съвета!
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 63

Тема "Валандар/тиган или барбекю/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: