• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Leon - специалист
А къде да живее?

Темата е за гараж, не за жилищни помещения.
Фитилчо - майстор
Аз го играя без панели, правя си сандвич сам-гипсокартон - паронепропускливо фолио-вата на руло 10 см-контрукция-дъски 3см-20 см EPS(стиропор) - мазилка с мрежа
Цената е същата, ама изолацията е по дебела а и отвън е завършено на мазилка, тия панелите ме дразнят как изглеждат на външен вида на завършено...

Да, покрива е така заради светлината, ще има 6 метра прозорци там :) и натам продължава 4 метра нормален покрив, под който ще има подиумче вътре.
Има и 4 големи велукса 135 на 145 , че е малко тъмничко иначе
prascho - майстор
Фитилчо, този ЕПС няма ли да спука залепен на дъсчената обшивка. Дървото шава, макар, че при теб ще е хванато с болтове към метална конструкция. Чудя се дали "гипсфазер Vidiwall" или "аквапанел" няма да е по-добре.

П.П. Аз още си търся щори за двата велукса. Гледам сега са пуснали 10% отстъпка при комбинация със сенник.
nikolson - майстор
Аз пък мисля, че предложението на Владо е най-удачно. Два контейнера един до друг, без междинна стена.
http://www.konteineri.info/promociq-kontejneri.html
Бързо, чисто и удобно.
Тези http://www.eurohouse.us/BG/frame_furgoni.htm предлагат и ""довърши сам"
Фитилчо - майстор
Прас, не мисля ...
Самонарезни 6.3 с шайби за дъските към металната конструкция , пяна към дъските за да се залепи EPS-a и после винтове за дърво вместо дюбели 250х6 :^^:

От тук такива неща за Велукс не се купуват :wink: ама трябва търпение :irre2:
nikolson - майстор
Да ви се намеся в разговора за щорите. Аз съм избрал вариант със фолио. Има такова, пропуска светлината, не пропуска топлината. По спомен от преди пет-шест години е 20 евро/м2. с монтажа.
prascho - майстор
Не знам и аз...Време е да се купуват вече. Искам донякъде да намаля светлината /топлината през лятото/, но от едната страна и погледите на любопитните съседи....

Фитилчо, не ме бива с пазарлъка и онлайн търговията от чужбина. Доста по изгодно ли излиза да се вземе втора ръка? Дали тук в олх не се намира..
bulgarian - помощник
За да е възможно най-хладно/топло с кои материали е по-добре да се направи тухли с изолация или сандвич-панел?
Чудя се също и за покрива метални керемиди или направо ламарина с пяна на листове :?
  • 1
  • 2

Тема "Варианти за гараж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: