Нека намерим най-тънките цени.
fore - майстор
Така де, но с тир-стъпалната помпа трудно ще напомпаш авто гума.
А тази Лидълската е същата работа- малък и е дебита и докато напомпи гумата ще се пръсне. А и незнам за какво налягане я дават. Има ли 2 атмосфери ?
Аз имам бутална помпа на 12в. Тя загрява доста само при донапомпване на гумите от 1 до 2 бара.

Тази Лидълската е с турбинка. Едва ли турбинката ще може да се справи с налагане над 1 бар. Иска си цилиндър/бутало -компресор

Някой да каже за Он-лайн магазина на Швабите нещо ????
DMN - майстор
За електрожена в Лидл гледам, че не се обсъжда и пита нищо, явно не си струва и за любителски цели, всъщност за каква работа може да стане :?
stan73 - майстор
Всъщност е обсъждан вече. Аинхелски е, 80 Амперов. Става за дребни домашни работи с рутилови електроди до 2.5. Но не става ако напрежението е понижено. Ако искаш да имаш такъв - продавам си моят, Аинхел, произведен вероятно от Кенде, практически е почти нов, с подобрения по охлаждането е и е 100 Ампера. Става за работа и при леко занижено захранващо напрежение - до 206 волта (лично изпробвано). Продавам го, защото си купих инверторен (вече съм с 2 дискови хернии и този ми идва тежък - около 13 или 14 кила е). Ако искаш подробности - пиши на лични.
fore - майстор
Електрожена го коментирахме малко по назад във темата. Може да заваряваш макс 2,5мм и то с почивки. Не си заслужава според мене. При положение че има вече инвертори за 300 лева ИГБТ до 160 А с 60 % ПВ.

Центробежната помпат може ли да се ползва без защита от дъжд ? Има предпазител на пусковият ключ. Но в опътването не пише нищо по случая.
stan73 - майстор
Всъщност за домашни цели няма да му се налага да ползва електроди над 2.5 (а даже понякога ще ползва и 2). С моят до тук сме използвали малко под кило 2.5 рутилови Вежен и Ок (ОК ме радват повече) и определено си става за домашни цели. Инверторите с ниско ПВ и близки параметри до тези на въпросните трансформаторни електрожени са обаче по оклоло 180 лева, а тези (трансформаторните) са по около 100. Освен това трансформаторните ще ги надживеят, но инверторните ще палят по-лесно и са доста по-леки, така, че ако на колегата му трябва за дребни домашни неща, не е готов да отдели повече пари и не му е проблем по-голямото тегло е възможно да предпочете и трансформаторен. Предимството на лидълският е, че е с 3 год гаранция.
Ето и няколко заварки с моят (Einhell Euromaster Cen 150/1 Turbo 100 А), но по красивите са правени от мой приятел (който е страхотен заварчик) :

Прикачен файл

DSC03139.jpg

Прикачен файл

DSC03135.jpg

Прикачен файл

DSC03134.jpg

Прикачен файл

DSC03130.jpg

Прикачен файл

DSC03129.jpg
vasko9999 - специалист
Днес взех помпата......твърдо не препоръчвам.Много кекава изработка пуска въздух от почти всяка снадка и успях да понапомпя автомобилна гума ама не бих повторил -става само за дюшеци и балони ще се връща.По напред питах но никой не ми отговори и сега пак питам за циркулярния трион от четвъртък за 99 лв. изглежда добре ама ме притеснява че никой дори не го споменава.Някакви мнения,четох коментарите в немския лидл и са добри.
DundyTheCroc - майстор
За дюшеци се ползват друг тип помпи, аз лично ги надувам с биологичния компресор :-D
fore - майстор
За дюшеците имам бутална двупосочна-помпи и в двете посоки. Освен това и вакумира ако се сложи от другата страна маркуча ?
С уста вакумирането е невъзможно и ако дюшекът е с обратна клапа става невъзможно изпускането на въздухът. Тази помпа е за това.
Лидълската ел. също го има това.
А и помпането с уста е удачно за малки обеми.

Колега vasko9999 успя ли да я стопиш Лидълската след като си напомпал и авто гума ? Браво ! Е това се вика упоритост до край !
Сега някой да каже дали с пистолетът за горещ въздух е окосил нивата ! :mrgreen:

За триона- специалициран уред и малко хора биха го купили. За това няма и инфо.
И Аз питам за Немският Он-лайн магазин на Лидъл, но няма отговор поради подобна причина.
Ако смяташ че ще му намериш приложение е добър като изработка.
Svetoslavoff1 - майстор
Малко по-нагоре бях споделил за липсващ накрайник за пистолета. Тъй като магазините във Варна са ми малко далечко, а формата им за контакти беше на монитора:), описах проблема. След има-няма 2 часа се обади едно девойче и каза, че ще ми го заменят с окомплектован, само да нося касовия бон. Което и направих.
Да са живи и здрави за коректното отношение!
pachosz - специалист
Да са живи и здрави, да. Така се печелят клиенти.
Аз пък дето купих тоя пистолет да пращам на някой колега, още никой не го е пожелал. Уж имаше мераклии оня ден... Нищо де, ще си ми стои и за в къщи да имам един :) Да разпалвам и аз въглища.
Днес пробвах моя, суших един мокър плот, та вървя около 10-15 мин без почивка, нищо му нямаше на машинката. Може да излязат добри.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: