Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
shotik - майстор
Разкачи кабелите от терморегулатора и ги свържи един с друг стабилно ,омотани с жица или друг начин и изолирани от корпуса на печката. Пусни да нагрява и прецени ,дали загрява повече ,от колкото сега . Ако загрява,то смени терморегулатора свържи всичко по старому и си готов.
alsted - майстор
Не ни мъчи - кажи ни каква е печката. Дали не бъркате позициите на пет-степенния превключтвател: 1 - "последователно отгоре и отдолу" с 4 - "отгоре и отдолу"?
hidrazin - майстор
alsted написа:
Не ни мъчи - кажи ни каква е печката. ...
Мдааа... Така си помислих след поста ти в другата тема - ракии. Прекалено много. :-D
Той човека си е написал модела в заглавието на темата.

А към питащия - най-лесен и без нужда от мултицет е метода на shotik. :)
:partyman:
ivanovbg - майстор
Хидразине, не е проблема в терморегулатора, а сигурно печката е включена на подгряване - на точката. Реотаните са последователно и не стават червени.
alsted - майстор
Далеч съм от мисълта, че той не го допуска. Въпроса опира до това да прави постове :-D Чел, не дочел ... не е важно! За чии ракии в предния пост става дума? "икономик" не е марка, а някаква разновидност (като да речем "вариант" ...) Иначе "по-световно известната" марка е "Терма". Има една също толкова известна - "Раховец". Колко му е в някой момент да и е добавено "икономик" и аз да не съм разбрал, купил или ремонтирал точно такава :) За това и поисках уточнението, ама човека (хидра) трябва да се изявява :-D
shotik - майстор
Терма 30 икономик е с по- малки габарити от Терма 40 ,която е почти колкото Раховец ,това са моите наблюдения .
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Според мен, бъркаш кое е положение 1 и кое е 4.
Аз от снимките на печката не мога да позная кое 1 и кое 4. Символите не ми подсказват особено.
Може да я сложиш само на горен нагревател и да прецениш дали нагревателя загрява повече - трябва да стане видимо поне малко "червен".
А случайно да не работи на някое от положенията?
:partyman:
alsted - майстор
Той Илчо хвана нанякъде, но да се доуточня ... Нашия класически пет степенен ключ е препоръчително да се върти обратно на часовниковата стрелка: "0", "1", "2", "3","4", "0"... При фурната съответно "1" е въпросната слаба степен.
Прикачен файл:
позиции на петстепенен ключ.jpg
позиции на петстепенен ключ.jpg (33.1 KиБ) Видяна 2296 пъти
nikolovvd - майстор
Илчо Илиев написа:
Тая печка я имам от нова и наистина е поне на 25 г, обаче, за тези години е ползвана съвсем малко, седя захвърлена в килера,но сега и дойде реда,а се магарясва...иска пенсия....
Дали тук не е заровено кучето?
1. Може да има ръжда по свръзките.
2. Може наистина де е включена в режим подгряване.
Тогава може печката да си работи, но устройството, което я командва, да не е на ясно какво прави.
Наистина тези печки са с много просто устройство и няма какво да им се развали. От 1988 година имам Терма 40 и от 15 години се експлоатира на село. До сега нищо не е пипано по нея, защото като я купих преди 27 години, я разглобих и след като почистих до блясък всички съединения, ги стегнах и до ден днешен не иска да се развали. :?
Илчо Илиев - майстор
Благодаря ВИ Колеги за мненията и съветите :prayer:
В момента не съм в нас(в Обзор съм) ,но при първа възможност ще и изкарам карантиите и ще снимам кое как е...
Ще пробвам варианта с окъсяването на терморегулатора и всички останали съвети,белким намеря проблема....
Наистина ,нямам мултицет,макар да е 5-6 лв.....
Относно превключвателя,4 степенен е,без положение ''подгряване'',въртя го на дясно....абе не съм чак толкова тъп и имам елементарна представа,за това пуснах тая тема,че всичко изглежда ОК,но....

П.П.Отново благодаря за вниманието,дори на колегите,които ми обясниха колко съм тъп...като в оня лаф за различните форуми :lol:

Тема "Терма 30 икономик не загрява...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: