• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
djshomi - напреднал
То ако ми пада предпазител на 600 ома как ще работи бойлера при положение че е с три нагреватела по киловат по 55 ома интересно ? Не трябва да има никакви омове м/у Корпус и нагревател все пак нагревателя е изолиран. При втория нагревател дет е цъфнал падна предпазителя нулата си е ок. Целият ми пост беше заради хората с неръждавейка боилер и нагревателите които ако са медни за месец два заминават и са модела от снимката на 2 цола резба без фланец и анодна защита. Другото е че ако и неръждавейката цъфне (че в форума има с такива проблеми) решението е сух нагревател.И съответно за "ЗАВОДА " които е цех че ги правят по две седмици и качеството ......... Може другите нагреватели да са им супер но точно за това изпълнение не стават.
valentino76bs - майстор
djshomi написа:
То ако ми пада предпазител на 600 ома как ще работи бойлера при положение че е с три нагреватела по киловат по 55 ома интересно ? Не трябва да има никакви омове м/у Корпус и нагревател все пак нагревателя е изолиран. При втория нагревател дет е цъфнал падна предпазителя нулата си е ок. Целият ми пост беше заради хората с неръждавейка боилер и нагревателите които ако са медни за месец два заминават и са модела от снимката на 2 цола резба без фланец и анодна защита. Другото е че ако и неръждавейката цъфне (че в форума има с такива проблеми) решението е сух нагревател.И съответно за "ЗАВОДА " които е цех че ги правят по две седмици и качеството ......... Може другите нагреватели да са им супер но точно за това изпълнение не стават.
Колегата ни направи един път забележка бре :-D помисли....пък и ти знаеш по добре как си го мерил.600 ома като е сух ами я го потопи във вода и му пусни 230волта и му занули корпуса :-D !
hidrazin - майстор
Тоя дето се опита да прави забележка да беше чел като хората. Цитирал съм пост и въпроса ми беше само и единствено за цитата.
То затова е и цитат. Никъде не съм правил свободни съчинения с какво и как са измерени тези 600 ома.
Та въпроса беше свързан с това, дали един башон би трябвало да изключи в дадената ситуация.
Естествено отговорът е НЕ. Ако ще и бойлера да се е превърнал на електролизен котел.
А това как djshomi ги е измерил тези 600 ома си е съвсем отделен и въобще не съм го коментирал.
Та някой просто си има тръни в очите. :lol:
:partyman:
FM STEREO - специалист
Да, сега като се замислих няма да падне бушона,като се има в предвид, че 3кW нагревател е някъде около 16 ома, ако има ДТЗ ще изключи. Моля за извинение за допуснатата грешка,благодаря на hidrazin,че ми зададе въпрос,за да разбера грешката си! =D>
alsted - майстор
djshomi написа:
Целият ми пост беше заради хората с неръждавейка боилер и нагревателите които ако са медни ...
Разисквано е доста обстойно Изображение
Аз лично съм с меден нагревател и неръж бойлер повече от 15 години. Не съм имал такъв проблем!
krasi92 - майстор
Човека пита как се развива нагревателя а някои откриват нова електротехника-какво да се прави нали все пак форума е български. :supz:
valentino76bs - майстор
krasi92 написа:
Човека пита как се развива нагревателя а някои откриват нова електротехника-какво да се прави нали все пак форума е български. :supz:
Ай стига сте се джафкали....Мани викам ще го отърва тоя бойлер да не я развивам тая проклетия ама Т.З. изключва от време на време то 8 ,9 годишен добре е да се отвори пък и пее !
hidrazin - майстор
FM STEREO написа:
Да, сега като се замислих ...
Е те за това ми беше въпроса, за този отговор. А той FM STEREO винаги си е бил любознателен и коректен.
Никога не се държи като дърто магаре на дървен мост(като някои среднощни ракиджии :-D ) а проверява, чете и ако се налага се извинява.
Ся разбра ли за какво става дума алстедчо? Не е за постове. Като искат, нека ми нулират брояча.
Май пак трябва да ти го казвам - И тоя път не мина. И после пак, и пак ... :cool:
:partyman:
alsted - майстор
djshomi написа:
При втория нагревател дет е цъфнал падна предпазителя нулата си е ок.
Ами то се поомешаха мненията. Тия 600Ω са твърде относителни. Ако наистина зануляването на корпуса е компрометирано, положението си е направо опасно и напълно логично FM STEREO насочва вниманието на там. Не може да се каже, че djshomi съвсем точно и последователно е представил пробиванията. За втория път казва, че "малко боцка водата", а в последствие е паднал предпазителя. Та точно ако не е бил занулен добре (факт, че предпазителя е паднал все пак), жена му изобщо не е щяла да му се обажда ...

Друго за пробивите при намокряне. Работил съм в завод за хартия. Там двигателите на помпите много често им се случваше да бъдат намокрени и или скоропостижно сработваше защитата, или си имаше направо експлозия. Следваше разглобяване и сушене с каолифер. Мерене с мегер и след вдигане на съпротивлението към корпус до няколко МΩ - обратната гимнастика.

За какви ракии говориш, нещо не мога да те разбера?
Andri01 - майстор
Номера с оправяне на ЕД ,намокрен с морска вода е аналогичен: разглобка,миене със сладка вода,химикал,сушене за вдигане на изолацията и обратно....! Това доста често е работата на корабния електромеханик :).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "нагревател за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: