• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
themask - специалист
Пак няма мнения :)

Между другото се оказа, че Wilo FC2 е заменен с нов модел Hicontrol 1. Мисля да го заприходя и да го пробвам.
nv952 - майстор
Водовземната скоба я ползваш да изведеш вода от магистралната тръба до пръскачката.

А за разклонение на магистралната ползваш тройници. :)
vlad0 - специалист
Да използвам темата на колегата да питам нещо... Някой има ли впечатление от тая лидълската помпа, защот и аз купих такава но нещо не мога да я подкарам. Та значи пълня я с вода, включително и смукателния маркуч, тя тръгва многодобре но след 10 сек. губи налягане и почва само да плюва. Имам съмнение че клапана на всмукателния маркуч е доста стегнат и помпата трудно дърпа вода, някой дали е патил?
themask - специалист
vlad0 написа:
Да използвам темата на колегата да питам нещо... Някой има ли впечатление от тая лидълската помпа, защот и аз купих такава но нещо не мога да я подкарам. Та значи пълня я с вода, включително и смукателния маркуч, тя тръгва многодобре но след 10 сек. губи налягане и почва само да плюва. Имам съмнение че клапана на всмукателния маркуч е доста стегнат и помпата трудно дърпа вода, някой дали е патил?
Аз я пробвах веднъж. Беше без възвратния клапан и си работеше. Пробвай и ти без него да видиш дали ще работи нормално.
hidrazin - майстор
Нищо и няма на помпата. Проблема вероятно е от теб - някъде смуче въздух. Не е от клапана.
Прегледай и ако трябва смени свръзките преди помпата като уплътниш всичко много добре.
:partyman:
vlad0 - специалист
Привет, благодаря за бързия отговор! Преди помпата има само един холендър с гумено уплътнение и нищо друго, освен маркуча да е спукан някъде ама не ми се вярва. Довечера ще опитам пак и ще докладвам.
Krass - майстор
От колко метра смучеш. Да не би да ти пада нивото под 7-8 метра много бързо.
vlad0 - специалист
Маркуча е 4 м. водата е на около 3, не е там проблема.
Krass - майстор
Явно влиза вятър отнякъде, както каза Хидразиня.
themask - специалист
Такааа
Сдобих се с Wilo HiControl 1 - явно наследникът на FC2. И сега съм като дядото в рекламата: "Как да го свържа бе, момче?" :lol:

Отворих електриката на помпата, която между другото беше с много "секретни" винтчета:
Прикачен файл:
20150702_200004_resize.jpg
Ето ги връзките вътре - към ключа и мотора:
Прикачен файл:
20150702_195928_resize.jpg
А това са връзките на Wilo-то:
Прикачен файл:
20150702_200259_resize.jpg
И една обща:
Прикачен файл:
20150702_200313_resize.jpg
И сега въпрос:
Кой е правилният вариант за свързване? Запазва ли се функцията на ключа на помпата или той въобще не играе?
:partyman:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Поливна система от А до Я (и много въпроси)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: