Нека намерим най-тънките цени.
kr1100 - майстор
profesionalist_wood написа:
Ето клип на косачката ми за Форе https://www.youtube.com/watch?v=cxIj7UKkesA
:drinkers:
Крайно неудобно за косене с тази скоба. кормилото си е в пъти по-удобно.
За рязане нан клони , кастрене на храсти става, но за дълговременно косене не.
fore - майстор
Иванов, колко повече работа ще свърши е въпрос. Първо ще трябва да сменя накрайници и тнт.
Колко е хала, не е ясно.
Нали споменах за металните дискове- при него са дали трилъчев за трева, а моят е четирилъчев за жилави бурени и издънки.
Ясно е че има предимства , но има и недостатъци машината на Лидл, като всяка друга.
Работата ще покаже кое колко струва.

Разбирам да си я ползвал и да даваш оценки, ама само да си чешеме езиците няма смисъл. Шведката поне се е доказала и не я сменям.
Туите са ми пред къщата и от кметството ги кастрят и връзват !!! :mrgreen: А имам и ножици разни. Няма да им правя прическа като на Бриджит Бърдо я.
Други дървета и храсти в двора нямам за сега, освен един бор.
profesionalist_wood - майстор
А четирилъчевият диск има ли строго определена форма като на циркулярен диск или като самолетна перка?
fore - майстор
Ами Шведският е такъв, а и останалите са подобни.

Изображение

Напиши в Гугъл диск за моторна коса и виж и останалите. А кои е най удачен при теб не знам.
gogyto - специалист
Благодаря на колегата sstefanov , за пистолета който ми изпрати.
Вече е при мен всичко е ок. :partyman:
fore написа:

Изображение

Напиши в Гугъл диск за моторна коса и виж и останалите. А кои е най удачен при теб не знам.
Разтърсих се и може по-нататък да си взема.
Абе все се чудя къде може да има тая четка за сняг и мотофрезичката като прикачен инвентар към косачката като тая обява тук?

http://olx.bg/ad/kombiniran-hrastorez-5 ... 559026d84a
pastora - помощник
fore написа:

Изображение

Абе все се чудя къде може да има тая четка за сняг и мотофрезичката като прикачен инвентар към косачката като тая обява тук?

Далеч не съм специалист по въпроса, ама тая работа с фрезоването ми се струва леко пресилена...
fore - майстор
fore написа:

Изображение

Що не купи това тогава ? Все е там и на цвят.
pastora написа:

Далеч не съм специалист по въпроса, ама тая работа с фрезоването ми се струва леко пресилена...
Прав си !

Значи този диск не фрезова, това не е оберфреза или дремел- той реже издънки и жилави бурени. Прави го с лекота и голяма инерция и обороти- не е пресилен, а е сила.

Ако искам да режа фиданки, вземам диск за дърво- с такива зъби е и има специален предпазител-метален и малък. Той не е задължителен, но пластмасовия се маха задължително, защото се чупи иначе.

=============

И понеже колегата купил косата не знаеше правилните пропорции за смесване на бензин/масло изписано в пропорции (аз така и не запомних тези пропорции, но млл. ги знам на сън), което ми говори че трудно ще даде и вярна инфо за карбуратора и реглажните жигльори защото не е работил с подобни машини.
Та разгледах пак косата в магазина- незнайна марка карб, с винт реглаж на дроселната клапа и един реглажен жигльор за сместа. Но не знам какво регулира, дали диф.смес или бензина само.
Смукача като на Ладата- дърпа се лост и после при подаване на газ доста грубо се натиска газта за да изключи. Сигурно трябва да се смаже.
Знам да ги смесвам пропорциите но написаното в книжката от производителя звучи другояче :?
На пръта е категорично изписано с пиктограф че е забранено да се слага диск за дърво.
Не бих купил от затънтената провинция без гаранция и сервиз машинка от някой пияница
fore - майстор
Забранено е по две причини- предпазителят се сменя или се маха ПВЦ-то само (металният е скъп). Косата може да няма сила за да реже фиданки (въртящ момент).
А също може да натроши шлиците/снадки на кардана при заклинване.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: