• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
krasiorocknroll - специалист
VLADO66 написа:
Това с тоя радиочасовник е втелясване/с извинение/,каква грешка ще ти даде на месец един хубав кварцов механизъм ,1-2 секунди ,толкова ли е важно?
Точно така!През 80-те се направих един руски кварцов часовник да ми включва касетофона и вместо мелодия да звучи AC DC!Работеше перфектно! :)
Ivanov388 - специалист
Въпросът е защо не се сверява часовникът с радиосигнал, а не кой какви часовници има и какви "изобретения" е направил ! :)

Тази сутрин "прохождението" на ДВ от Германия беше много добро.
Часовникът свери ли се с радиосигнал на 77.5 kHz ?
hygro - майстор
PPP написа:
Не, няма възможност за друга антена.
Ами направи си сам :) На платката има феритна антена. Завърти 5-6 навивки проводник около нея, единият край на проводника заземяваш, другият откарваш надалече и нависоко... Ако имаш късмет, след няколко минути часовникът ще се синхронизира.
PPP - специалист
Случайно попаднах пак на темата.
Часовникът работи и е една от най-интересните и полезни покупки, които съм имала. Беше важно да го поставя на точното място. Автоматично се сверява и цепи секундата. Без преувеличение.
dtmf - специалист
То оставаше и да не цепи секундата. Още сам сменя автоматично лятно и зимно време. Ползвам такива 4 ръчни и 2 будилника.
По принцип знам, че след шумен и особено към варна тия сигнали не се ловят. Най-близката кула, която дава сигнал е в Германия и вече към черноморието се губел този сигнал.
http://www.chasovnici-bg.com/часовник-2 ... SE_2A.html
Това е моя часовник, който предполагам е със сищото радиосверяване и отначало докато го подкарам си беше страшна мъка.
dtmf - специалист
Един от моите е същия. До черно море си хваща сигнал достатъчно често
vandu - специалист
Баща ми си купи от техномаркет и в магазина му казали че сигнала стигал някъде до Благоевград. Относно сверяването имам някакъв спомен че се извършва един-два пъти в деня.
dtmf - специалист
Консултантите в техномаркет не знаят достатъчно. Напишете в гугъл DCF77 и вижте картата на покритие. Дори в части на Русия има успешно сверяване от Германия
GVG - помощник
Може би зависи от конкретния часовник, но този, който имам аз, опитва сверяване всяка нощ в 3.00, 4.00 и 5.00. Когато го сложа на балкона, който е със западно изложение, успява да се свери.
За информация, живея в София, кв. Дружба 1.
  • 1
  • 2

Тема "Радиочасовник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: