Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
treger - помощник
Здравейте, предстои ми смяна на бойлер. Новият бойлер, който купих е с различни размери от стария. Налага се пробиване и слагане на нови куки. За целта взех два анкера. Както се вижда от снимката, дължината им е 75 мм. Стената е тухлена. Не съм много сигурен, но мисля, че тухлите сa плътни единички. Бойлера е 80 л. Празен тежи 21 кг. Ще са достатъчни ли тези анкери за да го издържат?

Прикачен файл

PicsArt_1436111876753.jpg
Последна промяна от treger на нед юли 05, 2015 7:15 pm, променено общо 1 път.
chapara - майстор
Ако е така както си го описал-да :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
treger, ако има трегер - да, но тези метални анкери не са за тухла, пък макар да била тя единичка. Трябва да вземеш куки с пластмасови дюбели или с химически анкери. :)
treger - помощник
LazarGanev написа:
treger, ако има трегер - да, но тези метални анкери не са за тухла, пък макар да била тя единичка. Трябва да вземеш куки с пластмасови дюбели или с химически анкери. :)
И мен това ме притеснява. Като взимай анкерите не се замислих над тази подробност, но после почна да ме яде :? Колко дълги дюбели ще свършат работа? Ще е проблем ли ако случайно тухлите са четворки? Както казах, не съм сигурен какви точно са тухлите.
vladim6 - специалист
А защо не пробваш да смениш закачалките на 2та бойлера и така ще си използваш старите куки
LazarGanev - "Велик майстор"
vladim6 написа:
А защо не пробваш да смениш закачалките на 2та бойлера и така ще си използваш старите куки
Това също е идея стига да паснат височините. Закрепвал съм старата планка за новата с болтове. Ако не - трябва да пробиеш първо дупките в стената, да видиш за какво става въпрос, какви са тухлите и после да търсиш дюбели. На пазара има голямо разнообразие, все нещо ще ти хареса

Тема "Монтаж на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: