Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
danaec - специалист
Имам едно УДГ 161 което вчера пускам и неще да заварява.В смисъл, вентилатора тръгва и до там.Последния път когато го ползвах си работеше и така го оставих.
Някъкви идеи или някои да му фърли един поглед около София и Пловдив, но първо ще му потърся схема и да видя на собствена територия дали може да се направи нещо-че тия 65 кила :-D
dragozow - майстор
Дай го за мед и си вземи инвертор. Не че е лошо, но вече има хубави и не чак толкова скъпи машини. Иначе можем и ние да ти го видим, ще отнеме два три дни.
danaec - специалист
Искаш да кажеш че УДГто е скъпо 8-[ , аз го купих за 250лв.Това беше наи евтиния заваряващ уред, при 65 кила на вторични си връщам парите :-D .Купил съм го преди 3-4 години и ако съм изгорил 1-1,5 кутии електроди, те толко ползвам електрожен.Но си ми трябва в седмицата по един път за няколко капки и няма друга алтелнатива.
Ще прегледам силовата вевига и ако не е там проблема ще се обаждам
pansim - майстор
Имам удоволствието да Ви представя, обновения модел ИЗА 190 :)
Разликата е във възможноста за регулиране на Горещия старт /hot start/ на машината.
Управлението е елементарно с едно ключе. В долна позиция хот старта е почти незабележим и режима е подходящ за тънки детайли, с цел избягване на прогаряне на детайла.
Втория режим /горна позиция на ключа/ е с доста агресивно работещ хот старт, с цел леко палене на "трудни" електроди, например НОРД.
Успех на всички колеги от форума! :partyman:

Прикачен файл

IMGP6250.JPG
IMGP6250.JPG (93.33 KиБ) Видяна 1606 пъти
profesionalist_wood - майстор
Готин е :) Прилича на съветската апаратура за космическите кораби към която съм запален с тези копчета
stan73 - майстор
Готин си е, какво му има. Ако не си бях купил китайчето, щях да купя по-малкото му братче вероятно...
Между другото, онзи ден приятелчето ми (което умее качествено да заварява) с моето китайче и с 1 мм базичен Бьолер електрод успя да завари ламарина с дебелина или 0.8 или 1 мм към винкел с 2 мм дебелина. Заварката не е красива, но стана здрава. Токът беше около 30 или 40 А. Аз изобщо не пробвах, вероятно щях само да пробия ламарината... (на теория заварки с толкова тънък материал по тази технология май не са възможни, но стана)
И на моят, горещият старт е силно изразен (чува се даже в началото като по-силно изплющяване на искрата) и се опасявах, че ще стават дупки, но аверчето каза, че започвал заваряването откъм винкела и поле продължавал до средата с ламарината и винкела и така дупки нямаше.
fore - майстор
:mrgreen:

Незнам защо базичен електрод. Най малкият електрод който аз съм срещал е 1,5 мм. Другото е тел.

И аз не бях заварявал ламарина към винкел, но го направих с рутилка на 2,6 мм на входната ми врата на вилата без проблем. Иска се допиране повече към дебелият материал.
Та не е нужно дори да е тънък електрода.
idunno - специалист
Иска се умение и настройка на ампеража.По тънкият електрод се ползва на определени места- нямам предвид винкела и ламарината на форе- ако се изисква плътен непрекъснат шев или материалът не обича големи зони на нагряване, тогава се ползват тънки електроди спрямо дебелината на базовия материал.
Абе, не е за всеки.Даже асмалъка не е за всеки, независимо от електрожена.Требе и четене, требе и ръка и добър гащеризон също требе.Че и маска. :-D :-D :-D :-D
agj - майстор
Освен електрожена обаче си има и други методи и машини за заваряване на ламаринки, ама и за тях се иска и умение и четене и маска,... пък и доста други неща ,.....ама както и да е!!! Нека преминем към основния въпрос който най много вълнува доста потребители тук - а именно: кой, защо и как си прави реклама?Ясно е че модератори няма.... ,контрол на постовете -няма... и то никакъв, така че всеки си прави т.е. си пише каквото си и иска !А пък някой като например последния включили се преди мен успява да лови риби а бе не риби то направо шарани като fore,.. та и не само като тебе !!!
Та я бе fore,сладкодумнико ,я да ми разясниш до какво заключение стигна точно сега. Я да си ги кажеме нещата в прав текст: -Я кажи, какви машини , и на коя точно от хасковски фирма рекламирам АЗ?Как го осъзна? От лъжливите брътвежи на някой хора тук ли ?
iivanov - майстор
Аз пък му се кефя на pansim. Щото има знанията , уменията и най-вече амбицията да направи нещо.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: