Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте!

Не разбирам особено от каквито и да е инструменти, в това число и електрически. Но от известно време бих желал да си взема нещо главно за домашни условия. Насочих се към този винтоверт, който в момента даже е на промоция (http://www.kaufland.bg/Nachalo/02_Sorti ... ex.jsp#top), но пък макар и с добри отзиви из чуждестранните сайтове, тук явно много не го харесвате. Попрочетох из разни форуми, но все пак се интересувам от мнението ви дали си заслужава точно този винтоверт и ако не, бихте ли ми препоръчали нещо, може би дори по-мощно, което да е в същите ценови рамки (въпреки че дори и тези са ми високи за момента), но не обикновен винтоверт, а по-скоро "cordless drill" :). Просто искам да знам дали си заслужава да се възползвам от офертата, която всъщност е до края на тази седмица...

Благодаря Ви предварително и чакам с нетърпение отговорите Ви :)!
egomen66 - майстор
Аз си го закупих и съм доволен. Държи се коректно . Не съм имал друг и нямам база за сравнение. В момента много ми е в помощ покрай изграждането на едни кофражи..... :partyman: Не го ползвам като тесла..... :-D
EDI - майстор
За домашна работа е добра машинка.Ние малко запитаме понякога, да знаеш, и син БОШ не ни задоволява. :lol:
Предполагам, че повечето от Вас тук си разбират и имат високи изисквания, но пък това може само да помогне на хора като мене. След като се поразрових малко, осъзнах, че би било добре да си взема нещо по-мощно, с което да извършвам повечко неща от пробиване в дърво и отвиване/завиване :D. Иска ми се да се възползвам от офертата, но пък и ми се иска да дам тези пари по-скоро за нещо, гледайки в перспектива, тоест не само да сглобявам мебели, на пример. Благодаря Ви за коментарите :)!
EDI - майстор
Като мощност е добра машината-25 нютона е максималното усилие, но като обороти не е добре, само 410 са.Ако си решил нещо наистина добро, посъбери още малко парици, поогледай форума, доста мнения има по въпроса за винтовертите и тогава вземи решение.
egomen66 - майстор
Правилно EDI , това е винтоверт а не дрелка. :partyman:
Изглежда това, което търся, се нарича combi drill и може трябва да е нещо такова: http://www.amazon.co.uk/BLACK-DECKER-EP ... 39336031_1. Това даже и с доставка и дори на иначе висок ексчейндж на валутата се връзва за 128,66лв, което май не е скъпо :)... Мнения :)?
miro_800 - специалист
Не е лош боша.Ползваме го за леки неща - щори, комарници,обков.Ако не държиш на батерия виж и този http://electron.bg/skil-6221-p-296385.html SKILL 6221 AA Имаме и такъв в работилницата и се ползва всеки ден.Става и за пробиване.
Trakehner1 - специалист
NiCD не е много подходяща за домашен майстор - за да я подържаш в добро състояние трябва да я разреждаш и зареждаш минимум веднъж месечно. Трябва да използваш машината по-често, ако я оставиш да седи дълго време, батерията кристализира и трябва да я възстановяваш с пълен разряд ( до 0.9V ) и последвал заряд. Най-добре е да я разреждаш с лампа.Това наричат някои memory effect. Освен това като се изтощава самата батерия ще пада и въртящият момент на машината. Ако я ползваш по-често или провеждаш този вид тренинг на батерията, ще ти служи дълго.

Този Бош по спомени беше с несменяема батерия, поправете ме ако бъркам. Не че е проблем, особено при тази цена, а и клетките са Самсунг и се сменят и то за 12 евро и трите, но ако имаш достъп до батерията. Аз ползвам GSR10.8 и 30Nm са ми напълно достатъчни, това все пак е винтоверт, а не бормашина ( по повод оборотите ).
За финансите, с които разполагам, а като цяло съм склонен да отделя за такова нещо, и за нуждите, които си мисля, че ще имам за в бъдеще, мисля, че B&D-ра ще е моят избор :). И все пак явно ще изчакам по една или друга причина известно време. Та ще се радвам ако някой е попадал или има напредвид нещо с подобна мощност и в подобен ценови диапазон като това от линка към Амазон :).

Тема "Bosch PSR 10,8 LI от Кауфланд... или пък не? Нужда от съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: