• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 19
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
egomen66 - майстор
Майка ми , да е жива и здрава , е голям майстор на доматите. Хората въртят по 5 километра от града до вилата да си купуват от нея. Това което ми прави впечатление е ,че сади по два корена на колче. Сама си прави разсада. Аз съм си лаик на тази тема... :partyman:
ivouz - специалист
Нidrazin мене големи реколти не ми трябват въпроса е да има за салатата като дойдат гостите.
Аз зимнина няма да правя.От статията разбрах че, не е болест няма лекарство и че няма да мога да се хваля с красиви и стройни стебла на доматите и накрая гостите да минават през пазара като идват. Спирам да ги лекувам пък квото стане.
hidrazin - майстор
Е то и аз не гоня реколти. За салата. накрая се оказва че остава и за консервиране.
И аз като майката на egomen66 ги садя по два корена на кол.
Така съм свикнал от едно време. Някои не го харесват щото се зашумявали много.
Други пък си правят засенчване с мрежи против силното слънце....
Както и да е. Важното е да има за масата. То като ги накълцам на салата не си личи дали са били малки или големи.
Особено след някоя и друга ракия/водка... :-D
:partyman:
ivouz - специалист
Пишейки водка пак говориш за консервиране!
Водка+доматен сок
sbirov - специалист
Не се шашкайте толкова :-D Нищо им няма на доматите.Ако ги отглеждате за пазара - може да е притеснително,но за домашно ползване - колкото толкова...
То много не си личи,ама тия по-светлите почти нямат листа...Сортове не знам - тъщата се грижи за разсада :prayer: За сок и лютеница все ще има :drinkers:

Прикачен файл

Изображение047.jpg

Прикачен файл

Изображение046.jpg
sensi - специалист
Като прочетох статията и аз се успокоих, защото науката работила по въпроса :lol: . Щом не е болест, продължавам да ги отглеждам както преди. Както казват колегите, за салата с ракийка ще има.
ivanovbg - майстор
sensi написа:
Като прочетох статията и аз се успокоих, защото науката работила по въпроса :lol: . Щом не е болест, продължавам да ги отглеждам както преди. Както казват колегите, за салата с ракийка ще има.
Не е болест, а прекомерно азотно торене.
ivouz - специалист
В кои торове има азот?Ще пробвам със засенчване че от сутрин до веичер са на силно слънце.
Пък ще видим.
ivanovbg - майстор
Примерно амониева селитра.
hidrazin - майстор
Примерно калиев, калциев и натриев нитрат, карбамид, амониев сулфат, амониев фосфат...
За амониевата селитра вече казаха. :-D
:partyman:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 19

Тема "Домати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: