Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
transportna - специалист
Голям съм *** :lol:
Ама съм си българче и тача и милея за българското. Намерил съм такива комплекти /турбина с двигател/ в Италия и Турция. Снимката е свалена от сайта на италианците. НО ИСКАМ БЪЛГАРСКИ ВАРИАНТ. ИСКАМ ПАРИТЕ МИ ДА ПОДПОМОГНАТ БЪЛГАРСКОТО ПРОИЗВОДСТВО. Затова ми бяха питанията и ми се искаше да си спретна сам комплекта, за да не платя 3 по, а много по-малко.
[-X Може дгд ама нтн. За жтд. Днз Рд.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Разбирам
:supz:
nikolson - майстор
transportna написа:
Ами аз ако бях наясно, нямаше да питам. Дай насоки за да се просветя сам, ако не желаш да споделиш инфо. Споделих няколко поста по-нагоре, че чичко Гугъл не ми помогна.
“ – Бихте ли ми казали, моля, накъде да тръгна? – попитала Алиса.
- Зависи къде искаш да отидеш – отговорил котаракът.
- Все ми е едно... – казала Алиса.
- Тогава е все едно накъде ще тръгнеш – дошъл отговор.
-...само да стигна някъде – добавила Алиса.
- Някъде със сигурност ще стигнеш – хихикайки казал котаракът – Нужно е само достатъчно дълго да вървиш.”

http://olx.bg/ads/q-%D1%82%D1%83%D1%80% ... alleryWide
Аспирации бяха направени в много кафенета и кръчми. Също има изградени и в промишлени предприятия. "Искам да направя аспирация от мотор на пералня" е недостатъчно. Какво ще се аспирира, обем на помещението, газове, примеси... Има инженери ОиВ-отопление и вентилация.
ivouz - специалист
Бях решил да си правя прахоуловител за циркуляра.Центробежен вентилатор май се казваше.
В магазина ми обясниха че едните са за отвеждане на газове ,другите за твърди частици разликата в цената беше огромна.Вътре в турбината(охлюва ) била разликата не толкова в мотора.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ivouz написа:
Бях решил да си правя прахоуловител за циркуляра.Центробежен вентилатор май се казваше.
В магазина ми обясниха че едните са за отвеждане на газове ,другите за твърди частици разликата в цената беше огромна.Вътре в турбината(охлюва ) била разликата не толкова в мотора.
Твоят е лесен.Преправяш двата края на някоя прахосмукачка :-) все още има соц прахосмукачки, дето на домакините са им грозни и тежки, а са супер за работа
ivouz - специалист
Мислиш ли че,не съм пробвал,10% ефективност .Моите частици са пластмаса и дърво.
Извинявам се за отклонението от темата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Темата е за вентилатори
Наелектризират ти се пластмасовите частици, в тази посока мисли
ivouz - специалист
Мислих, мислих и измислих прахоуловител Райдер 360 лв.от Практикер преди 4 години.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ivouz написа:
Мислих, мислих и измислих прахоуловител Райдер 360 лв.от Практикер преди 4 години.
ОооЙееее :-))) :lol:
Здравейте!
Да използвам и аз темата да попитам знаещите на една чуденка да питам която ме мъчи отностно моторите за аспирация :idea:
Намислил съм следното
взимам евтин аспиратор примерно http://www.coneglianobg.net/build_prod_ ... t=7&page=5 и махам двигателя

монтирам един канален вентилатор в стената- примерно RVK sileo 125 E2-A 1 ph/230 V https://www.systemair.com/bg-BG/Bulgaria/News/News/RVK/ ,закрепям с тампони ,обезшумявам и т..н. и чрез твърда свръзка извеждам навън миризмите на манджите :-D
Идеята ми е въпросното устройство да вентилира успешно 24м2 хол с трапезария и да бръмчи възможно по тихо, и да се вместя в бюджета от 250-300 лева
Ще бъда много благодарен за всеки предоставен акъл и съвет отностно плюсовете и минусите които виждате в това ми начинание :prayer:

Тема "Аспирационен мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: