• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ProvideR - специалист
Колеги, моля ви за малко помощ. Кажете ми дали правилно ги мисля нещата за изливането на стъпките. Никога не съм го правил лично аз, а само съм помагал и сега ми е малко мътно какво трябва да си взема като арматура, бетон, бигли, планки и т.н. Направих схема на идеята ми, но след като поставят фургона на място допълнително ще уякча основата и куфражи, но като за начало да легне. Това с планките, както съм го нарисувал, добре ли е като идея, защото се отказах от анкери на 100%?

Изображение

Изображение
Изображение
ivouz - специалист
Ти нали щеше да правиш къща-алпийка?
ProvideR - специалист
ivouz написа:
Ти нали щеше да правиш къща-алпийка?
Попадна ми офис фургон с пълна изолация и много екстри за почти никакви пари и реших да го купя. Сега зора ми са стъпките. Моля за съдействие!
ivouz - специалист
Каква е масата на фургона?
По какъв начин е захватът от долу на фургона ?
Според мен не ти трябва тая сложнотия с тръби и планки отгоре .
Стъпките 10бр. нивелирани според терена 0,40/0,40 см. дълбоки 0,60 см.,с планка вкопана в бетона с мустачки .Заварки към фургона и обзавеждай!
nikolson - майстор
За кофраж може да се ползват тенекии от сирене/мед. Количеството бетон ще е две-три колички.
ProvideR - специалист
ivouz написа:
Каква е масата на фургона?
По какъв начин е захватът от долу на фургона ?
Според мен не ти трябва тая сложнотия с тръби и планки отгоре .
Стъпките 10бр. нивелирани според терена 0,40/0,40 см. дълбоки 0,60 см.,с планка вкопана в бетона с мустачки .Заварки към фургона и обзавеждай!
Отдолу е като метална рамка. Ако оставя планки с мустачки май най-лесно ще се завари после.
ivouz - специалист
Именно правил съм го вече.Значи 4 стъпки отзад 4 отпред и 2 в средата последните може да не заваряваш.
ProvideR - специалист
ivouz написа:
Именно правил съм го вече.Значи 4 стъпки отзад 4 отпред и 2 в средата последните може да не заваряваш.
Т.е. само предите, които ще надстърчат най-много и средните се заварят. Без задните. Дано правилно съм разбрал.
Значи да вградя планки с мустачки в бетона?

Изображение
Последна промяна от ProvideR на ср юли 08, 2015 11:06 am, променено общо 1 път.
ivouz - специалист
Не ,заваряваш и предните и задните средните две(сините)трудно ще се навреш за заварка ето:

Прикачен файл

31.jpg
31.jpg (18.19 KиБ) Видяна 5109 пъти
ProvideR - специалист
Ясно. Само трябва да видя колко да са ми дълги планките с мустаците. Днес почвам да изравнявам и да опъвам въжета да следя наклона.
  • 1
  • 2

Тема "Стъпки за основа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: