Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Kirilpm - специалист
Не знам каква е тая борба в форума,до колкото съм забелязал пишат 3ма човека на кръст,които продават заваръчни машини,до сега от нито един не е имало лоши отзиви.Всеки си има глава на раменете и може да прецени кое му върши работа,не мисля че има нужда да се преувеличават нещата все едно става въпрос за някакъв огромен и неизчерпваем пазар на машини в форума.
agj - майстор
profesionalist_wood написа:

Аз като клиент ще поискам да има и два амперметъра-един електронен и един аналогов със стрелки за да установя средната стойност ако се разминава.
Това с двата амперметъра ме кефи ! :supz: Та нали на китайските боклуци амперите не са верни ,така че какво по добро от това да си знаеш точния ампераж ! Не знам дали ще може да ги събере и двата амперметъра, но с анаогов ще е по готино ,тъкмо ще изглежда още по ретро!
Това пък ми навява спомени от далечната 96 -ста , когато бях щастлив собственик на ВДУЧ-16 - тиристорен инвертор ИзображениеИзображение
произведен в ракетния завод Комунар в Харков! :)http://www.tvset.com.ua/products/welding_equipment/ Имаше си стрелкови амперметър, и мереше точно амперите ,само че ако исках да знам на колко заварявам, трябваше да викам помощник- аз да заварявам а помощника да гледа амперметъра и да ми казва на колко ампера съм ! .... :-D :-D :-D
Последна промяна от agj на вт юли 07, 2015 10:58 pm, променено общо 3 пъти.
kuger - майстор
dragozow написа:
Отивам за пуканки.
Ще намразя и пуканките, само дрязги от вида "моя е по-голям"
profesionalist_wood - майстор
Бе можеш да си направиш кутийка с двата уреда мобилни с кабел както на апарата за кръвно с манометъра дето се подмята :lol:
nikolson - майстор
kuger написа:
dragozow написа:
Отивам за пуканки.
Ще намразя и пуканките, само дрязги от вида "моя е по-голям"
Що бе? На туй му викам риалити. Не нагласените сапунки по ТВ-то. :lol:
pansim - майстор
Еххххх...драги ми "спецове" :-D
Реакцията ви е напълно очаквана от мен. Зная че всичко което кажа, ще бъде оплюто.
Мога и потенциометри да поставя, и амперметър, и много други неща...

Само едно не мога - да ви променя мисленето! А това е истинската беда...не за мен лично...такъв ни е манталитета на повечето в тази изстрадала държава. И затова ни е такъв живота...
Опитайте се да погледнете малко по-далеч от носа си. Сигурно е трудно за някои...но си струва.
Бъдете здрави!
fore - майстор
gogo7777 написа:
Гого- пише като няма работа.
Ами преди казах, че ще се мешам там където нищо не разбирам :) В тая тема не ми щат глупостите и аз не пиша сериозно. Как да му обясня на тоя тъпанар Форе за азиатската руда, чугун, стомана и т.н.......той още има дилема около ръкохвадката и магнетизма......ми да пита познатите си забавни заварчици :lol:

Ами обясни ми за Азиатската руда господин Простак ! Явно освен да обиждаш друго трудно можеш да сътвориш. Но това е най лесно- да пишеш глупости и да обиждаш.
Ако трябва и другите тук разбирачи да ми обяснят за тази Азиатска руда.
Точка на топене, кипене, ток на топене, относителна маса, брой протони в атома на желязото- желязо ли е или не.
В Хюндай електродите желязо ли е не е ли, рутиловата обмазка и базичната с какво са по различни тези обмазки от тези на Европейските електорди ? Разлика при капкопренасянето, заваръчната вана, образуване на шлака и тнт.

Вземи се хвани в работа вместо да обиждаш наляво надясно.
На мене ми стана ясно че темата е за търговците и такива като мене любители нямат място с опита и въпросите си тук.
Отдавна смених ръкохватката с Есабска и щипка/масата също. Но това е работа за сръчните любители, а не за обиждащите нагли търговци с две леви ръце.

Кой какъв е -времето ще покаже, но едно е ясно- хората пишешти тук са хора без работа ! Е това е сигурно. Та Аз лично от такива хора които се рекламират и пишат тук и краставици не бих купил.
Това по повод на Тъста ми Господин..............абе ти си знаеш.
Голем е да знаеш :wink: -6 метра аб-кант и още много машини, складове с дървени плоскости, ламаримна всякаква, улуци, абе каквото се сетиш за покрива и уточните системи и машините за сгъването и изтеглянето на улуците. Цяла фабрика. И отделно собствен магазин.
А и истински заварчици има ! :wink: Даже и подемен крик в едното хале за поддръжка на колите, бусовете и баничарките + майстор. Камионите не ги броя.

Кой как се уреди !!! Зет, кум, сват и тнт.

Kirilpm, ти да не си психиатър ?
Последна промяна от fore на ср юли 08, 2015 2:40 pm, променено общо 2 пъти.
profesionalist_wood - майстор
pansim написа:
Реакцията ви е напълно очаквана от мен. Зная че всичко което кажа, ще бъде оплюто.

Само едно не мога - да ви променя мисленето! А това е истинската беда...не за мен лично...такъв ни е манталитета на повечето в тази изстрадала държава. И затова ни е такъв живота...
Опитайте се да погледнете малко по-далеч от носа си. Сигурно е трудно за някои...но си струва.
Бъдете здрави!
За съжаление Пансим,в тази държава докато всеки разбира от работата на другия и мисли ,че е винаги прав и компетентен във всяка една област за която е чул или чел нещо,нещата няма да тръгнат.Докато не се научим на уважение към авторитета и уменията на отсрещния,все ще си я караме така с илюзията че сме НАЙ. Ти си учил и си знаеш от работата ама докато друг ти се меси който не е учил...става една знаеш
agj - майстор
profesionalist_wood написа:
pansim написа:

Бъдете здрави!
За съжаление Пансим,в тази държава докато всеки разбира от работата на другия и мисли ,че е винаги прав и компетентен във всяка една област за която е чул или чел нещо,нещата няма да тръгнат.Докато не се научим на уважение към авторитета и уменията на отсрещния,все ще си я караме така с илюзията че сме НАЙ. Ти си учил и си знаеш от работата ама докато друг ти се меси който не е учил...става една знаеш
Само не знам защо свързваме един човек с цялата наша изстрадала държава :? Такива като него бол -производители ,търговци и потребители !В случая имаме един продукт който е оценяван от една шепа хора .Пък който и какъвто и производител или търговец да да си ,щом си се заел с тая дейност трябва да си наясно че не всички са длъжни да те харесват и да те цункат по дупето и каквото да направиш да ти ръкопляскат , иначе си оставаш най големия наивник, а в случая нашия Патриот Бърдарски съвсем не е от тях !
Хайде бъдете здрави !
gogo7777 - майстор
Човека знае, може и прави истински машини и то за скромни пари. За какво е притрябвал потенциометър за регулиране на Хот старта......достатъчно е само ON/OFF.....това е монтажен електрожен с опция аргон. Целта и класа са ясни.....здрава, мощна мобилна машина. Кво му е на ключето.....да ви показвам ли маркови машини с такива ЦК-ключета.....

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: