• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
profesionalist_wood - майстор
А мен питаш ли ме....аз по принуда станах дърводелец от калпави лъжливи дърводелци които крадат половината материал който си им занесъл да ти направят гардероб,шкаф.....е вече фалираха и си разпродават оборудването. Дори си мисля да стана баш механик щото един път ми казаха свещите са наред при преглед,като се прибрах само 1 свещ работеше... :lol:
kuger - майстор
Еми, не става и тъй :sad:
На мен железата ми са в кръвта, "виждам" работата на дадена машина, отбирам малко от електроника, от електротехника доста повече, но!
Мануали, схеми кой ще ти даде ей тъй "за Бог да прости"? Оборудване, специални инструменти, гараж с подемник? И всичко това за една кола :?
Много от ремонтите си ги правя сам, по-добре от сервиза, защото правя за себе си, но има неща и за сервизите.
DundyTheCroc - майстор
Манюали в Нета има, просто трябва да се разрови човек. За повечето процедури не се необходими кой знае какви специални инструменти, но понякога е нужен канал, което вече си е проблем. Единственото нещо, което не съм правил сам по колата, е смяна на съединител понеже нито имам къде, нито ми се цапа чак толкова много.
toolegittoquit - майстор
DundyTheCroc написа:
Манюали в Нета има, просто трябва да се разрови човек. За повечето процедури не се необходими кой знае какви специални инструменти, но понякога е нужен канал, което вече си е проблем.
Едно е да смениш накладки, друго е да направиш основен ремонт на двигател. Малко ги разделяйте нещата. Някои неща предпочитам друг да ми ги прави. Не защото ми се дават пари, а защото ако стане нещо няма аз да съм виновен и не искам да правя аматьорски изпълнения. Едно е нещо да го правиш за 1-ви път, друго е за 100-тен път. Упътвания за съжаление няма за всичко. Никъде не съм видял ремонт на скоростна кутия фор дъмиес, приятелю. :partyman:
nv952 - майстор
Аз канал мога да намеря..обаче желание нямам. :-D
Все пак има неща които не разбирам и не пипам. :wink:

Питах в сайта на един сервиз и получих такава оферта.
Здравейте,това което аз мога да ви предложа е:
ангренажен комплект/ангр.ремък +паразитна ролка+обтяжна ролка/- DAYCO-180лв
масло Castrol Magnatec Diesel 5w40 -100 lv
маслен филтър-10лв
въздушен филтър 20 лв
горивен филтър 18 лв

всичко е 328 лв
Това е цена само с най качествените части,аз алтернатива с евтини части не предлагам

Благодаря за запитването
kuger - майстор
Правил съм основен ремонт на Москвич, ремонтирал съм скоростни кутии на руски автомобили, сменял съм цялостно окачването пак на Москвич. Но за тях си имаше дебели сервизни книги с всичко.
За сегашните тъпкани с електроника какво има, някакви откъсляци.
Въпреки всичко, това не ме прави отличен механик! Поне бях сигурен в това, което правя.
Да, и агренажен ремък на Нисан 1,7д съм сменял сам, ама не ме питайте как развих болта на шайбата в коляновия вал :)
Последна промяна от kuger на ср юли 08, 2015 1:58 pm, променено общо 1 път.
toolegittoquit - майстор
kuger написа:
Приятелю, първото нещо, с което се почва нов автомобил не е гаечен ключ, това е диагностичен кабел. Това не е ЛАДА с карбуратор, смукач, вентилатор за парното и реле за мигачи. Където най-голямата екстра е "радио". Помни ми думата, някои неща никак няма да ги хванеш без диагностичен кабел и дълбаене в данните, които дава компютъра за съжаление. Или ако ги хванеш, ще ти отнеме неимоверно много усилия. Отдавна не е да свалиш скоростната кутия или амортисьора с ключ и щанга. :| В моята кола такива снопове с кабели минават, че... А дори не е особено нова. :lol: Има сигурно 15 датчика. Иди настройвай "на око" :rolleyes:
kuger - майстор
toolegittoquit написа:
kuger написа:
Приятелю, първото нещо, с което се почва нов автомобил не е гаечен ключ, това е диагностичен кабел. Това не е ЛАДА с карбуратор, смукач, вентилатор за парното и реле за мигачи. Където най-голямата екстра е "радио". Помни ми думата, някои неща никак няма да ги хванеш без диагностичен кабел и дълбаене в данните, които дава компютъра за съжаление. Или ако ги хванеш, ще ти отнеме неимоверно много усилия. Отдавна не е да свалиш скоростната кутия или амортисьора с ключ и щанга. :| В моята кола такива снопове с кабели минават, че... А дори не е особено нова. :lol: Има сигурно 15 датчика. Иди настройвай "на око" :rolleyes:
Е, точно на мен нямаше нужда да ми го казваш това! Карах "дървения" дизел на Нисан, карах и този 2,2 на Лагуна /Рено/
Сега карам МеганIII 1,9 dci пак на Рено. Там пък ако няма компютри и електроника, здраве му кажи.
profesionalist_wood - майстор
Аз обичах да човъркам в двигателите на камионите КАМАЗ и Мерцедес :lol:
kr1100 - майстор
nv952 - нямате ли Тех Ко в Бургас / / Не съм ровил дали има?.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: