Нека намерим най-тънките цени.
vasko9999 - специалист
Chefo77 написа:
А по темата - и двата такера на Парксайд не стават. Писал съм и защо освен това.
Препоръчай някой ПО-евтин който става за домашно ползване (два три пъти в годината).
Двама приятели ми хвалят този RAIDER http://www.onlinemashini.bg/taker-pnevm ... x12mm/5502.
pachosz - специалист
Chefo77 написа:
Колега, разликата между пневматичния и електрическия е ОГРОМНА. Де факто нямат АБСОЛЮТНО нищо общо. Ела да ти покажа как се забиват 55 мм пирони в 22 мм дъб + 30 мм изсъхнало дъбово дюшеме, а после ще искам да забиеш до долу 19-те мм с електрическия Бош(щото той повече не поема)
Аз пропуснах да напиша нещо важно. С пирони не ми се е налагало да работя никога. Само със скоби. При скобите не правя разлика между електрическия и пневматичния. Може би ако се наложи да се набиват в нещо много по-твърдо от талашита, в който аз ги забивам, няма как да няма разлика, съгласен съм :)
Chefo77 - майстор
Васе, ползвал съм такъв Райдър, не ме очарова, но върши работа. Колегата и а Бъдгет (няма ги вече) и си работи прилично. За Ферм зная, че имат такери, приличат на Бъдгет-ските... Не зная какво да ти препоръчам, та да не се набуташ :? Хубаво и евтино ...
Пачо, за скоби съм съгласен - те така или иначе не понасят силен удар. А и за тях си имам електрически Новус ... който почти не ползвам. Но важното , че го имам, нали :-D
atanasov2004 - специалист
Колеги привет! Миналия път когато пуснаха електрически такер за около 20-тина лева, просто го пропуснах - някак в ръката ми беше като детска играчка :-D Сега гледам този - 45лв, моля за компетентно мнение. Такера ще се ползва само за коване на пчелни рамки -от чам и липа...Ще се ползва и за обков на капаци на кошери с тънка алуминиева ламарина и 2-3мм обков на фазер. Дали ще ми върши работа този :? Не мога да купувам бюджетен такер щото ми трябва за 100тина рамки годишно. Благодаря предварително!
ivouz - специалист
При мен се ползват такери ежедневно поне 2000 скоби.Минал съм през 3-4 електрически и не
издържат проблема и е един и същи, пука се пластмасовия кожух .Пък и скобите са по скъпи от
пневматичните.При тях пък се налага постоянно смазване но определено са по надеждни .Принципа на работа е по различен.За любителски цели ел. такер.Но за професионална работа
хубава пневматика.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
atanasov2004 написа:
Такера ще се ползва само за коване на пчелни рамки -от чам и липа...Ще се ползва и за обков на капаци на кошери с тънка алуминиева ламарина и 2-3мм обков на фазер. Дали ще ми върши работа този :? Не мога да купувам бюджетен такер щото ми трябва за 100тина рамки годишно. Благодаря предварително!
Миналото лято като го купувах, го пробвах на дъбова греда. Не ми заби докрая ни скобата, ни гвоздея, но мен ме устройва, никога не рботя с толкова твърдо дърво. В чам с алуминиева ламарина няма грешка. Правих си водобраните на прозорците. Днес си OT взех скобите
Последна промяна от n_a на чет юли 09, 2015 11:22 am, променено общо 1 път.
EDI - майстор
То в дъбов материал и маркови дискове за машини си заминават бързо.За материали с нормална твърдост електрическите са си идеални, ама вече дъб и екзотична дървесина няма начин.Аз имам НОВУС, писал съм за него, работи си идеално със скоби, пирони още не съм забивал.Такера трябва да се пробва, да да разбереш дали работи добре.Много неща са важни - изработката на котвата, силата на удара, с какви видове скоби работи, качеството на пластината, регулатора на удара дали реално регулира или е само за фасон.Предполагам, че лидълския за домашна работа ще си е екстра.
Kasap - специалист
Гепнах едно акумулаторно мулти преди малко - да видя става ли за нещо.
Изглежда много прилично за 100 кинта.
atanasov2004 - специалист
Благодаря! Довечера отмъквам едни такер. В събота проба-ако не стане -връщам, но ми се иска да ми върши работа, щото да ковеш рамки с чукче нещо пръстите изтръпват :-D като се халосаш.
anabolicbeast - специалист
Тия скоби които ги пускат днес с такера дали стават за пневматичния? Гледам, че имат разлика в широчината - 3мм. На райдер са 5,7мм а тези са 6мм. Дали ще станат :?

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: