Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
evsibo - специалист
И при мен предстои изграждане на едноскатен навес с носеща греда, която трябва да захвана за стена зидана с тухли еденички. Рових и четох и видях ето това http://www.tashev-galving.com/076+FSR+1 ... 0%B0%D0%B6 , та въпросът ми е дали в комбинация с широки шайби ще стане и да мина по тънката лайсна , или както е писано по книгите с шпилки и химически анкер .
horgasz - специалист
Плзвал съм такива, ама в бетон и си държат здраво. За тухла, обаче не съм сигурен колко ще хване.
VLADO66 - майстор
evsibo написа:
И при мен предстои изграждане на едноскатен навес с носеща греда, която трябва да захвана за стена зидана с тухли еденички. Рових и четох и видях ето това http://www.tashev-galving.com/076+FSR+1 ... 0%B0%D0%B6 , та въпросът ми е дали в комбинация с широки шайби ще стане и да мина по тънката лайсна , или както е писано по книгите с шпилки и химически анкер .
С шпилки и широки шайби през стената е най-сигурно.
EDI - майстор
Определено шпилки и шайби или дълги дюбели над 200 мм.С винтовете няма да стане здраво в тухла.
бат Вальо - специалист
Вчера си спретнах и аз такъв навес. Моята носеща греда е 3.40м и я хванах към плочата на втория етажс 6 акера. Стана доста здраво, но се наложи да си изрежа изолацията за да стигна до плочата. Опених яко преди да забия гредата и май се получи добре. Само ми се струва, че малко прекалих с дължината на ребрата - 4м. като подпорите ги сложих накрая за да имам място под навеса. Смятам да сложа малки диагонали ,ама дали не стана много паянтово за тая дължина?
radinna - напреднал
бат Вальо написа:
Вчера си спретнах и аз такъв навес. Моята носеща греда е 3.40м и я хванах към плочата на втория етажс 6 акера. Стана доста здраво, но се наложи да си изрежа изолацията за да стигна до плочата. Опених яко преди да забия гредата и май се получи добре. Само ми се струва, че малко прекалих с дължината на ребрата - 4м. като подпорите ги сложих накрая за да имам място под навеса. Смятам да сложа малки диагонали ,ама дали не стана много паянтово за тая дължина?
Здравейте, връщам ви към стара тема и се надявам, че ще бъдете снизходителни към женските въпроси.
Предстои ми направа на навес, който трябва да се захване за стената на къщата, но има 5 см. изолация стириопор. Нужно ли е да изреже той, за да се стигне до стената или ако се ползват достатъчно дълги крепежи може пак да е здраво? От едната страна на гредата може да се сложи вертикална, подпряна плътно до стената. Напред навеса ще е издаден около 3.5 метра . Отгоре ще бъде с ламперия и битумни керемиди.
EDI - майстор
И така може да стане здраво.Ползват се пластмасови тапи, дълги шпилки и химически анкер, това е система на ФИШЕР.Може и по български вариант - пак с химическо анкериране иобикновени шпилки.Ако сложиш вертикални греди, може и с обикновени анкери.
ivouz - специалист
Какъв е проблема да се изреже внимателно изолацията и по хоризонтала и по вертикалите да си легнат на здраво .Анкерирането ще стане по здраво.
EDI - майстор
Няма смисъл да си играе да реже, пък и ще намали светлата част на гредата, може да има после проблем при захващането на ребрата.
ivouz - специалист
Разбирам ,но,ще стане лесно .За гредите също не на цяло а,за всяка по отделно.Въпроса е да е плътно до стената.Аз поне така бих го направил.И на мене ще ми предстои същото упражнение
отзад за гаража на село.

Тема "Захващане на дървена греда в стена -навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: