Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
radinna - напреднал
Мястото е такова, че може и шпилка през стената да мине.
Значи няма да е проблем, че има изолация :? Това ме радва, защото хич не ми се иска да я режем. Вертикално мога да подпра само от едната страна обаче - проблем ли ще е?
EDI - майстор
Нещата зависят и от изпълнението на изолацията.Има изолации, които ще се издънят с пръст, има и такива, които спокойно носят на голям натиск.Площта на една греда е голяма и няма да има проблем с евентуално смачкване при натягането.И с една подпора става, това вече е въпрос на дизайн.Радина, може една снимка да качиш да се видят нещата.
radinna - напреднал
http://media.snimka.bg/s1/4731/035705213.jpg?r=0 - над прозореца с щората ще бъде гредата, а вертикалната греда може да се сложи след улука, който се вижда едва-едва в ляво
EDI - майстор
Спокойно може да се сложи къса вертикална греда в дясната част, ако се притесняваш, но не виждам проблем със закрепването на хоризонталната греда.Даже в дясно на ъгъла може да се сложи един анкер, успоредно на гредата, на който тя да се нахлузи.В една дума има много решения, въпрос на изпълнение е вече..
egomen66 - майстор
Над прозореца би трябвало да ти е плочата по цялата хоризонтала на къщата . Така че с анкерни болтове за бетон , би трябвало да няма проблем.
radinna - напреднал
Благодаря Ви! Майстора, който ще го прави ме убеждава, че без да реже изолацията няма да стане, но щом смятате, че не е пречка ще настоявам да бъде през нея в бетона с достатъчно дълъг анкер.

Тема "Захващане на дървена греда в стена -навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: