• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
kuger - майстор
profesionalist_wood написа:
Има случаи фреонът да се смеси с маслото. Патил съм. Като се намокри ремъка,почва да свири и се къса,в някои случаи пуши. При мен така беше,къса се 3 пъти и накрая свалих компресора и го ритнах в мазето. Защото и по този начин може да блокира двигателя
Ми да, гоуем кеф, къса се, набива се под агренажния и от там почва шоуто :x
Пу, пу, много лош сценарий!
profesionalist_wood - майстор
По-скоро е като конструктивна недомислица :?
Chefo77 - майстор
Профи, ако имаш задържащ лагер на компресора, какъвто и ремък да сложиш, пак може да се скъса. По-скоро си оправи бакиите, вместо да решаваш кардинално.
А фреонът не се ли смесваше с маслото, не е ли нормално да е мазен...
Не е нормално да е мазен,той трябва да е чист като спирт и при търкане с пръсти не трябва да се усеща мазно. Аз нали моя копресор съм го свалил,а фреона съм го запечатал в тръбите завинаги за да няма огъвания и смачкване на тръбопроводите от вибрациите и при удар
dyaneff - майстор
Профи, стана ясно,че не разбираш от климатици. Не пиши така, може да се подведе някой.
Ако можеш направи ми ремонт на климатика и да не ми се къса ремъка
Chefo77 - майстор
Ако става дума за Форд-а, единствения ремонт, който е добре да му се направи, е да се изглади :lol: :lol:
Форда си е твой, проблемите с него са си твои. Не ми се вярва на всички Форд-ове като твоя да им се късат ремъците още от завода :wink:
Kirilpm - специалист
Aз само не разбрах колегата къде спомена да е имал проблем с пистовия ремък?Това че на една кола духа 8 градуса а на друга 10 едва ли има някакво значение щом климатика му върши работа и в тея коли има по важни неща от климатика и масажа на седалките.А колкото до колегата с доставчиците,аз мога и 20 да ти намеря в Бургас,мен ме интересува когато взема дадена част да знам какво взимам,не да проверявам по 20 пъти дали е менте,колкото до надценката всеки има такава,въпроса е какво влиза в тази надценка,защото да се сортират качествените резервни части от ментетата и да се доставят на добри цени до България не е лека задача.
toolegittoquit - майстор
profesionalist_wood написа:
Аз нали моя копресор съм го свалил
Ми оправи го, приятелю. И го сложи пак. Ако пък не - печи се лятото или се вари в собствен сос.
Сложил съм вентилаторче на таблото :-D
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: